NFL: Túl az első hónapon

Szeptemberrel együtt érkezett meg az NFL új idénye, a srácok pedig azonnal bele is vágtak a dolgok sűrűjébe. Meglepetésekből már most sincs hiány, de makulátlan teljesítményből is akadt nem egy az első hónapban. A 2021/22-es szezon szeptemberének összegzése.

Méltó idénynyitóA 2021/22-es NFL szezon nyitányán az előző kiírás győztese, a Tampa Bay Buccaneers fogadta a Dallas Cowboys csapatát. Sokáig úgy tűnt, hogy meglepetéssel rajtol a bajnokság, de az utolsó másodpercekben Ryan Succop mezőnygóljával átvették a vezetést a hazaiak, és 31-29-re legyőzték a Dak Prescott vezette Cowboyst.

Akadt meglepetésA Tom Brady távozása óta még mindig magát kereső New England Patriots nagy reményekkel vágott neki az első fordulónak, hazai pályán szerették volna legyőzni a Dolphins csapatát. A 2021-es drafton a csapathoz kerülő újonc, Mac Jones azonban valószínűleg szebb debütálásról álmodott az NFL-ben, miután némi meglepetésre 17-16-os vereséget szenvedtek hazai pályán.

A javítás azonban nem maradt el, a második fordulóban már magabiztos, 25-6-os győzelmet aratott a Patriots a Jets otthonában, de a harmadik játéknapon ismét nem jött ki a lépés a Saints ellen.

Tökéletes kezdésTöbb együttes is makulátlan mérleggel áll három megmérettetést követően. A Carolina Panthers csapata a Jets, a Saints és a Texans ellen is simán győzött, de ami még imponálóbb, hogy ezidáig átlagosan csupán 10 pontot engedtek az ellenfeleiknek. Szintén 3/3-mal kezdett a Broncos, a Raiders, a Cardinals és a Rams.

Mélyrepülő sólymokGyengén kezdte a szezont a 2017-ben még Superbowlt játszó Atlanta Falcons. Előbb az Eagles-től szenvedtek sima, 32-6-os vereséget hazai pályán, majd a Buccaneers szórta meg őket 48-25-re.

Ez átlagosan 40 kapott pont az első két fordulóban, ami fogalmazzunk úgy, hogy nem túl acélos mutató. A harmadik fordulóban azért megmozdult kicsit a szekér, és az eddig szintén nyeretlen Giants csapatát sikerült legyűrni, 17-14-re.

Nullás meccsekNem kellett sokat várni az új idény első olyan összecsapására, ahol az egyik csapatnak nem sikerült egyetlen pontot sem feltennie az eredményjelzőre.

A második játéknapon a Dolphins szenvedett hazai pályán 35-0-s vereséget, míg a harmadik fordulóban a Jets-nek sikerült ez a „bravúr" a Broncos elleni 26-0-s pofon alkalmával.

Egy dolog biztos: az NFL beindult, és hozza a jól megszokott színvonalat. Folytassák, kérem!