Rekordkirálynak hívják a háta mögött

Cristiano Ronaldo egyszerűen nem tud leállni. Sokan ebben a korban már levezetni mennek valamelyik csapathoz, vagy esetleg már szögre is akasztották a stoplist, de nem a portugál. Ronaldo második manchesteri időszaka is hangosan indult, a bajnokság mellett a BL-ben is azonnal betalált, most pedig néhány, a legrangosabb kupasorozatban tartott rekordjáról olvashatsz.

A Bajnokok Ligája tényleg az ő terepeCristiano Ronaldónak a BL gyakorlatilag olyan, mintha egy külön bajnokságban játszana. Megnyerte öt alkalommal, és több mint 170-szer lépett már pályára a sorozatban.

Hogy fűződik-e rekord a nevéhez? Természetesen. Ezen cikk írásának pillanatában 135 gól áll a portugál klasszis neve mellett, amivel igen simán vezeti a sorozat történetének „góllövőlistáját", a második Lionel Messi előtt.

Zsákszámnyi gól egy idény alatt

Ronaldo még 36 évesen is szórja a gólokat, de amit a 2013/14-es szezonban leművelt, az valami egészen egyedülálló volt. Nem kevesebb, mint 17 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját a Bajnokok Ligájában abban az évben. Erre sem előtte, sem azóta nem volt képes senki más.

Az egyenes kieséses szakaszban sem tűnik el

Ronaldo nem csak a BL csoportkörében szórja a gólokat, hanem akkor is, amikor igazán számít, azaz az egyenes kieséses szakaszban.

Hogy mennyinél jár? Jelenleg 67 ilyen találat fűződik a nevéhez, ráadásul ő az egyetlen játékos, aki három különböző Bajnokok Ligája döntőben is eredményes tudott lenni.

Van-e még feljebb?Rajta nem fog múlni, az egészen biztos. A Manchester Unitedbe való visszatérése óta három meccsen négy gólt szerzett, és a BL-ben is rögtön betalált a Vörös Ördögök mezében.

Mindezt 36 évesen, úgy, hogy mindent elért már karrierje során. És, hogy hol van a vége? Jó eséllyel nem túlzás kijelenteni azt, hogy a már említett számok még korántsem értek a végükhöz...