Dráma és hazai örömünnep Silverstone-ban

A Brit Nagydíj 1950 óta folyamatosan jelen van a száguldó cirkusz naptárában, tehát Olaszország mellett az egyetlen rendező ország, ami a kezdetek kezdetétől részt vesz az őrületben. Nagy sebességű, gyors kanyarokból álló aszfaltcsík, mely mindig izgalmakat hoz. Most sem volt másképp.

Először is: teltház volt! 2019 volt az utolsó év a Forma-1-ben, amikor embertömeget lehetett látni a lelátókon, így felüdülés volt a szemnek ismét tengernyi rajongót észlelni a pálya környékén.

A hangulat akkor hágott a tetőfokára, amikor a hazai közönségkedvenc először megnyerte a pénteki időmérőt, majd a tegnapi futamot is. A diadalért rendesen meg kellett izzadnia a britnek.

Ez a legjobb közönség, a hazai, sehol nem lesz ilyen a szezonban. Nagyon hálás vagyok nekik.- nyilatkozta boldogan Lewis Hamilton a dobogó legtetejéről, miközben megköszönte a támogatásukat, amire szüksége is volt rendesen az első körös baleset okozása miatt, mely után időbüntetést is kapott, Max Verstappen pedig kórházba került. 

A holland versenyzőt 51G-s hatalmas becsapódása után először a pályán lévő orvosi csapat vizsgálta meg, majd a Covernety Kórházba szállították további megfigyelésre, ahonnan magyar idő szerint tegnap este 11-kor engedték ki.

Habár vele együtt mindenki örül annak, hogy viszonylag sértetlenül megúszta nagy bukását, a hála mellett az égiek felé azért odaszúrt még ellenfelének a közösségi oldalán. Nehéz ezt most teljesen élvezni. Hihetetlen verseny volt, száz, sőt kétszáz százalékot adtam, de az utolsó két körben ez nem volt elég. 

Az, hogy ő a hétvége nagy vesztese nem kérdés, azonban az ő szerencsétlensége Charles Leclerc szerencséje volt, aki az utolsó előtti körig végig vezette a futamot, ám az 50. körben elvesztette a vezetést a regnáló világbajnokkal szemben. Ennek ellenére kivételes munkájáért a nézők a nap versenyzőjének választották. 

Habár ez sovány vigasz számára, jó tempójának ő is rendkívül örült, ahogy tette azt a McLaren és az Alpine is kettős pontszerzésüket követően, hiszen mindkét csapat mindkét pilótája a TOP10-ben végzett Lance Stroll, és Yuki Tsunoda mellett. 

Egy biztos: annak ellenére, hogy a Red Bull most pont nélkül zárta a GP-t, Max Verstappen eddigi remeklésének köszönhetően a team és a pilóta még mindig vezeti a pontversenyt, ám az biztos, hogy a Mercedes most megközelítette őket mindkét téren. A csata tehát élesedik közöttük. 

Folytatás két hét múlva a Magyar Nagydíjon, ahol a fentiek fényében remek ütközetet várhatunk.