Ejtőzés a magasban

Az extrém sportoknak számtalan formája van, de egy dolog közös bennük: az adrenalin és az élmény mellett baromi veszélyesek tudnak lenni, ezért csak alapos felkészülés után vágj bele!

Sokan irigyeljük a madarakat. Azt a szabadságot, amit repülés közben érezhetnek több száz, vagy akár több ezer méter magasan. Talán ezért is találták ki az ejtőernyőzést, hogy valamelyest az ember is átélhesse ezt: több kilométer magasból látni a világot miközben zuhanunk lefelé, súlytalannak érezzük magunkat és csak élvezzük a kilátást.

Forrás: Pexels

Azonban nem mindenki űzi komoly szinten az ejtőernyőzést, és lehet, hogy csak egyszer szeretné kipróbálni az életben. Na, de azért nem úgy van az, hogy valaki gondol egyet, a hátára csapja az ejtőernyőt majd felpattan az első repülőre és már ugorhat is. Semmi probléma, hiszen a tandemugrás lényege éppen az, hogy egy tapasztalt ugróhoz vagyunk erősítve, és nekünk kis túlzással semmi feladatunk nincs azon kívül, hogy élvezzük az egészet.

Forrás: Pixabay

Az ejtőernyőzésről igen látványos légi videókat készítenek, a már említett tandemugrásnak pedig az a szépsége is megvan, hogy könnyedén felveszik ahogyan száguldunk lefelé, mögöttünk az oktatóval, aki már ezredik alkalommal megy végig a procedúrán, míg mi arra koncentrálunk, hogy minél kevésbé mosódjon el az arcunk odafent a minket érő „szellőknek" köszönhetően. Nem titok: igen vicces felvételek készülnek így: