Méregdrága csoda négy keréken

ÁLOM | Előzés történt a Föld legdrágább autói listájának élén. Félreértés ne essék, a nagyjából 8 milliárd forintért gazdára találó Rolls-Royce Boat Tail nem célfotóval vezeti a képzeletbeli tabellát, hiszen ára megközelítőleg duplája a korábbi listavezető, ugyancsak Rolls-Royce modellének.

Mennyi pénz az a nyolcmilliárd forint? - merülhet fel a teljesen jogos kérdés. Nos, ennyiért hamarosan valaki az űrbe repülhet Jeff Bezosszal, az Amazon alapítójával, a világ leggazdagabb emberével, míg egy neve ellhalgatást kérő csúcsgazdag éppen ennyiért vett magának egy jövőt idéző, extravagáns járgányt.

Egészen biztos, hogy a Rolls-Royce Boat Tail-t nem látjuk majd minden sarkon, és élünk a gyanúperrel, hogy a gépcsoda a használt autók internetes piacán sem köszön vissza egyhamar.

Rolls-Royce Boat TailForrás: Getty Images for Rolls-Royce Motor Cars/2021 Getty Images/Jeff Spicer

A minden elképzelhető luxusigényt kielégítő különleges négykerekű alkatrészei egytől egyig kézzel készültek, így az autó teljes mértékben egyedi. A vevőről annyit lehet sejteni, hogy minden bizonnyal rajong a hajózásért, ugyanis frissen vett kocsiját is egy yachtról mintázta, amit jól mutat, hogy az 563 lóerős jármű csaknem hat méter hosszú.

A lenyitható tetejű autó ugyanakkor nem csupán arra jó, hogy céltalanul ide-oda gurulgassunk vele, hiszen az egy valóságos vendéglátóegység, egy guruló minibár. Két hűtőjével, méregdrága pohár- és étkészletével, valamint türkizkék beépített napernyőjével ideális a hétvégi kiruccanásokhoz is.

Ha pedig kocsikázás közben esetleg megfeledkeznénk magunkról, akkor az idő múlására ugyancsak személyre szabott, hajszálpontosan járó svájci atomórák emlékeztetnek bennünket. Nem csak egy, hiszen párosan szép az élet, a vevő pedig természetesen a feleségére is gondolt.

 

Egy szó, mint száz, ez maga a fényűzés!