A világ legdrágább hobbijai - 2. rész

„Mindenki másképp csinálja" – énekli az LGT. Ízlések és pofonok, tartja az ősi bölcsesség. Embere válogatja, ki hogyan kapcsolódik ki, miként töltődik fel vagy éppen elégíti ki kreatív szükségleteit. Azt már láttuk, hogy golfozni, tandemezni vagy éppen kocsikat gyűjteni sem lehet garasoskodva. Következzék most még néhány „zsebbenyúlós" hobbi.

Mindened az adrenalin, nem vagy tériszonyos és tele a "bugyellárisod" elkölthető forintokkal? Akkor a te ideális hobbid a tandemugrás lehet. A szédítő magasságból történő professzionális kihajításod ára alkalmanként 50 000 és 100 000 forint között mozog, az élmény viszont felejthetetlen. Egy ugrással csak nagyon kevesen érik be, könnyen az extrémsport rabja lehetsz, tudja ezt a Hollywood-i csillagok közül Will Smith és Tom Cruise is.

A nagymenők pókerjátszmáinak átlagos tétje 1000 amerikai dollár, vagyis nagyjából 280 000 forint körül mozog. Az összeg önmagában is sokkoló, főleg ha hozzátesszük, hogy ezt óránként többször, a krónikáskönyvek szerint akár 25-ször is kockára kell tenni.

Mindenesetre a világsztárok közül Ben Affleck és Tobey Maguire is előszeretettel tölti szabadidejét a méregdrága kártyaszalonokban. 

Amellett, hogy a lovak csodálatos élőlények, remek társai is az embernek. Nem véletlenül alkalmazzák őket terápiás céllal is. Ha viszont valakinek kedve támadna a lovagláshoz, akkor annak bizony mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia.

Egy paripa megvásárlása több tízmilliós tétel is lehet és akkor még nem is ejtettünk szót a felszerelésről, a tanórákról és a négylábú barátunk etetéséről, ápolásáról, valamint szállítási költségeiről. Johnny Depp, Jamie Fox és a még mindig lenyűgöző formában lévő énekesnő, Madonna mindenesetre él-hal a lovaglásért, persze nekik van is mit a tejbe aprítaniuk.