A stílus atyjai: 4 ikonikus híresség feledhetetlen megjelenéssel

Sokan állítják, hogy napjaink férfitrendjeit tekintve nem igazán lehet radikális újításokat bevezetni, hiszen a múló divathóbortok csak időszakosan uralják az üzletek kínálatát, az évtizedek óta viselt klasszikusok viszont örökre velünk maradnak. Ezek a világhírű férfiak mindenképp az utóbbi állítást bizonyítják.

Elvis PresleyForrás: AFP

Elvis Presley

Bár extrém, csillámos fellépőruhái nyilván csak a színpadon állták meg a helyüket, a legendás énekes hétköznapi stílusa maga volt a rock and roll. Hanyagul kigombolt ingnyak, elegáns tánccipő, az elmaradhatatlan zakó, és persze, a védjegyévé vált pompadour frizura.

Kevesen tudják egyébként, hogy Elvis valójában szőke volt, s első valódi hajfestése előtt még cipőkrémmel is megkísérelte besötétíteni tincseit.

Robert RedfordAFP

Robert Redford

A hollywoodi sztárt máig az egyik legstílusosabb hírességnek tartják. Kifinomult, szelíd, laza, mégis szívdöglesztő összeállításai és szélfútta, homokszőke tincsei igazi ideállá tették őt fénykorában – nem csoda, hogy minden nő megőrült érte.

Kicsit szörfös, kicsit westernes beütés a jól bevált aviátorstílusú napszemüveggel, és amikor öltönyt kanyarint magára, valahogy az sem tűnik mesterkéltnek.

Marlon BrandoForrás: AFP

Marlon Brando

Az amerikai filmművészet kétszeres Oscar-díjas fenegyereke tökéletes magabiztossággal viselte a zsiványos és az elegáns darabokat is.

Alapruhatárát a testhezálló rövidujjú póló, az övvel kiegészített sötét farmer, a motorosdzseki és a sportosabb, vadabb cipők képezték, de persze ingben és nyakkendőben is rendre csöpögősre olvasztotta a női szíveket.

James DeanForrás: AFP

James Dean

A tragikusan fiatalon elhunyt ikon nagyobb hatással volt a férfidivatra, mint sok celebritás egész élete során.

A lázadó utcagyerekes stílust ötvözte a funkcionális munkásruházattal, illetve hivatalos megjelenései idején a jófiús eleganciával, ez a sajátos egyveleg pedig időtlen klasszikussá tette őt a divatot követő férfiak szemében.