A világ legdrágább hobbijai - 1. rész

„Mindenki másképp csinálja" – énekli az LGT. Ízlések és pofonok, tartja az ősi bölcsesség. Embere válogatja, ki hogyan kapcsolódik ki, töltődik fel, vagy éppen elégíti ki kreatív szükségleteit. Kétrészes cikkünkben a legköltségesebb hobbikból válogatunk.

Ami az átlagembernek használati tárgy, az a tehetőseknek szenvedély. Nem is gondolnád, hányan gyűjtenek autókat unalmas óráikban. És, hogy nagyjából mennyit is kóstál manapság egy exkluzív négykerekű verda? 

 

Nos, az ár széles skálán mozog, de elég az hozzá, hogy a világ legdrágább járgánya, egy meseszerű Rolls Royce Boat Tail hozzávetőlegesen nyolcmilliárd forintba kerül.     

 

Ha a természet lágy ölén töltöd szívesen az idődet, miközben sportolsz és építed a kapcsolataidat, akkor neked a golfpályán a helyed. Az Egyesült Államok legelőkelőbb magángolfklubjainak éves tagdíja 100 000 dollár is lehet – nagyjából 28 millió forint –, de a határ a csillagos ég.

Ha pedig azt gondolod, hogy a sportág egyetlen kihívása a csekk kiállítása, akkor jókorát tévedsz, hiszen, ahogy Winston Churchill, egykori brit politikus, Nobel-díjas író mondta

A golfozás az a sport, ahol egy igen kicsi labdát egy még kisebb lyukba továbbítanak a célra tökéletesen alkalmatlan eszközzel.

 

Az egyetlen, ami lélegzetelállítóbb egy hatalmas hegycsúcs meghódításának élményénél, az a pénzösszeg, amennyibe mindez kerül. A költségek magukban foglalják egy túravezető, az engedélyek, a felszerelés és az utazás árát is.

Image by Kanenori from Pixabay

A legtöbb fanatikus csúcstámadó a 8849 méter magas Mount Everest megmászásáról álmodik, ami a minimum 10 millió forintos kiadáson túl elképesztő fizikai, valamint lelki felkészültséget is igényel.