Nem egy F1, de azért jó móka a ládaderbi

Biztos mesélt már apukád a lábbal hajtós Moszkvicsról, minden gyerek álmáról... Persze az ő gyerekkorában. Nem lehetett ám akárkinek, nem volt olcsó mulatság. Viszont, ha most összehoztok egy sk lábbal hajtóst, akár még versenyezhettek is vele. 

Soapbox race, elsőre furán hangzott - bevallom, nekem másodikra és harmadikra is -, de a Red Bull világversenyeket rendez ezen a néven, úgyhogy sejtettem, hogy valami extrémnek kell lennie. 

Magyarul ládaderbinek mondjuk, ami szerintem annyira nem vicces, mint az eredeti, viszont közelebb visz a megoldáshoz. De nem húzom tovább, mondom és mutatom, miről van szó. 

A Red Bull versenyieről talán te is hallottál már. 

 

Magyarországon is rendeznek ládaderbiket, ezeken te is indulhatsz, ha érzed magadban a lendületet. 

Nem kell hozzá más, mint egy csapat, ők alkotják majd a láda derbi istállódat: mérnökök, pilóták, szerelők stb., ahogy az egy tisztességes F1 istállónál is lenni szokott, na meg egy ládaautó, amit a csapat tervez és épít meg.

Az autó feleljen meg pár szabálynak, fék és kormány kötelező, és az sem árt, ha jól néz ki, a ládaderbin ugyanis a dekorációt is díjazzák. Ezután már csak valami jelmezt kell beszerezned, s már száguldhatsz is. Ha te vagy a pilóta.

2015-ben a Red Bull F1-es pilótája, Max Verstappen is kipróbálta. 

Max Verstappen a Red Bull Soapbox Race-en Valkenburgban, 2015. május 16-ánForrás: Red Bull

Nem egy Forma-1, de viccnek egész jó. :)