Novemberi csajos moziajánló

Csajok, „irány a moziba be!" Ez a hónap, már ami a mozikat illeti, igazán kedvez a csajos filmeknek, úgyhogy engedd el a pasidat a haverjaival egy "kocsmatúrára", és hívd el anyukádat, a tesódat vagy a barátnőidet egy fergeteges mozimaratonra.

Aline, a szerelem hangja

A film a gyönyörű és híres énekesnő, Celine Dion életét és karrierjét dolgozza fel egy fiktív személy, Aline Dieu karakterén keresztül. Aline tizennegyedik gyerekként születik egy kanadai zenerajongó családba, és rendkívüli tehetsége már kiskorában megmutatkozik. Szülei határtalan szeretettel és odaadással támogatják kislányuk zenei karrierjét, még a hanganyagát is elküldik egy híres zenei producernek, Guy-Claudenak, aki azonnal meglátja benne a tehetséget és hatalmas sztárt csinál a tinilányból. A közel harminc év korkülönbség ellenére Aline és Guy-Claude egymásba szeretnek, és szerelmüket a legnagyobb slágerek kíséretében követhetjük nyomon.

A filmet Valérie Lemercier, híres francia színésznő rendezte, aki egyben Aline karakterét is játsza, és nem mellesleg hasonlít is az énekesnőre. A mozivásznon Valérie egészen bizarr módon jelenik meg, mivel öt éves korától kezdve egészen a felnőtt, befutott dívaként is őt láthatjuk. A dalokat pedig Victoria Sio, olasz-francia énekesnő kelti életre. A színésznő és rendező szerint Celine Dion még nem látta a róla készült filmet, úgy gondolja, hogy nehéz és furcsa lenne így viszont látnia magát, de reméli, ha egyszer mégis megnézi, tetszeni fog neki. Én imádtam, nagyon tetszettek a dalok is, sok mindent nem tudtam eddig Celine Dionról, de a filmnek köszönhetően sikerült jobban megismerni a történetét.

Spencer

Diana hercegnő életét már többször is filmvászonra vitték, ezúttal viszont Kristen Stewart olyan alakítást nyújt, amire biztosan sokáig emlékezni fogunk. A klasszikus életrajzi film helyett egy érzelmekkel túlfűtött, kissé nyomasztó drámát láthatunk. A film nem Diana teljes életét követi nyomon, hanem azt az 1992-es karácsonyt, mikor eldöntötte, hogy elválik Károlytól és maga mögött hagyja a királyi családot. A film nem azt állítja, hogy pontosan így történtek meg az események Dianával, hanem úgy, ahogyan ezeket ő megélte. A rendező Pablo Larraín, aki a Jackie filmet is rendezte, Diana hercegnő lelki vívódásaira, bulimiájára, és paranoiájára helyezi a fókuszt, aki szeretne újra önmaga lenni és megtalálni a lelki békéjét. A királyi család szakértője szerint, ha a „Szívek hercegnője" még élne, nem feltétlenül örülne, hogy élete legszomorúbb pillanatait vitték vászonra, hiszen annyi pozitív dolgot tett, hogy kár lenne csak a tragédiára emlékezni.

A Gucci-ház

Talán ez az év egyik legjobban várt filmje. Ridley Scott új filmje november 24-én debütál itthon a mozikban. A film 1995-be kalauzol, mikor az olasz divatház vezetőjét, Maurizio Guccit meggyilkolják. A film ezt a tragédiát és a következményeit taglalja, a szereposztásban olyan neves világsztárokkal, mint Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Jeremy Irons és Salma Hayek. A filmben komoly hangsúlyt kap a csillogás, a szerelem, az árulás, a hanyatlás és a bosszú, ami átszőtte az egész család életét. Amerikában már egy hete bemutatták a filmet, amit a kritikusok megosztóan véleményeztek. Volt aki szerint a film egy nagy katyvasz, túl sok benne a színészkedés, és a drámázás, de mások szerint Lady Gaga és Jared Leto is óriásit alakít és a film igazi kasszasiker. 

Ugye te is nagyon várod már?