Nagy őszi korrektor teszt

Új, hetente megjelenő cikksorozatomban szépségápolási termékeket tesztelek. Több szempontot figyelembe véve próbálom ki és hasonlítom össze az újdonságokat, s bízom benne, hogy ezzel neked is segítek megtalálni az aktuális kedvencedet.

Egy jól megválasztott korrektor nagyon fontos, mindegy, hogy natúr vagy erősebb, alkalmi sminket készítesz magadnak, mindig figyelj rá, hogy a bőrtípusodnál és az alapozódnál egy színárnyalattal világosabbat válassz.

A bőrödnél mindig egy árnyalattal világosabb korrektort válassz.Forrás: Thinkstock

Ha púderes alapozót használsz, akkor mindig előbb a korrektort vidd fel az arcodra, különben darabos, foltos hatást érhetsz el, a folyékony alapozónál pedig célszerűbb, ha a korrektort a végén kened fel és púderrel fixálod. Drogériás korrektorokat teszteltem, lássuk közülük melyik vált be a legjobban!

1. Rimmel London – The multi tasker concealer 050 Sand

Milyen a csomagolás/design?

Stílusos, karácsonyi hangulatú, átlátszó üvegben, ezüst csillagos kupakkal, 10 ml-es kiszerelésben kapható. Az applikátora könnyen letekerhető és vastag, de puha szivacsos. A márka neve, főbb jellemzői és összetevői matricával feltüntetve.

Mennyibe kerül?

Ára: 2.599 HUF

Mennyire volt tartós? Milyen a hatása?

Az illata kicsit fura, de nem kellemetlen. A korrektor sűrűbb, krémes állagú, könnyen felvihető és kevés is elég belőle. Enyhén szárítja a bőröm, de szépen fed, gyorsan beszívódik, elfedi a bőrhibákat. Hatása hosszan tartó, pár óra elteltével is szépen mutat az arcon. Nálam ez a korrektor 5/3 pontot érdemel.

2. Trend it up- Camou concealer 010

Milyen a csomagolás/design?

Egyszerű, de divatos, átlátszó üvegben, fekete kupakkal, 5 ml-es kiszerelésben kapható. A korrektor színe jól látszódik az üvegen keresztül. Az applikátora nagyon könnyen letekerhető, hosszú és apró szivacsos a vége. A márkajelzés dombornyomatos matricával az üveg elején található. Az összetevők nem szerepelnek rajta.

Mennyibe kerül?

Ára: 1.299 HUF

Mennyire volt tartós? Milyen a hatása?

Natúr illatú, selymes textúrájú, jól fedő korrektor, hidratálja a bőrt. Mattító hatásának köszönhetően nem csillog. A szemem alatti karikákat szépen elfedi, nem ül bele a szarkalábakba és a ráncokba. Pár óra elteltével beszívódik, ezért érdemes újra felvinni. Nálam ez a korrektor 5/4 pontot érdemel.

3. S-HE Colour and style concealer 003

Milyen a csomagolás/design?

Egyszerű, bézs színű, műanyag tubusban kapható. Kitekerhető, selymes-ecsetes végű kiszerelésben kapható. A márkajelzés középen, matricával feltüntetve. Az összetevők nem találhatóak meg a csomagoláson. A korrektor színe nem látszódik a csomagoláson keresztül.

Mennyibe kerül?

Ára: 999 HUF

Mennyire volt tartós? Milyen a hatása?

Illatmentes, krémes, könnyed textúrájú, szépen eldolgozható, hidratáló korrektor. Nagyon szépen halványítja karikákat és bőrhibákat. Kicsit kevés van benne, gyorsan fogy, de nem is drága. Nálam ez a korrektor 5/4 pontot érdemel.

4. Max Factor- Facefinity concealer 030

Milyen a csomagolás/design?

Egyszerű, de stílusos, 7,8 ml-es csomagolásban kapható. A korrektor színe jól látszódik az üvegen keresztül, a kupakja fekete színű, az applikátora hosszú, szivacsos és könnyen kitekerhető. A márkajelzés és a főbb jellemzők matricával feltüntetve, az összetevők nem találhatóak meg rajta.

Mennyibe kerül?

Ára: 2.999 HUF

Mennyire volt tartós?

Kellemes illatú, magas fedőképességű, krémes állagú korrektor. Kisimítja a ráncokat és csökkenti a bőrpírt. Könnyű a viselete, nem ül bele a ráncokba, nagyon jól elfedi a bőrhibákat. Nálam ez a korrektor 5/5 pontot érdemel.

5. Lovely-Liquid Camouflage concealer

Milyen a csomagolás/design?

Vastag, bézs színű, mintás tubusban, rózsaszín, tekerős kupakkal, 8 ml-es kiszerelésben kapható. Az applikátora rövid, méretes és vastag szivacsos végű. A márkajelzés dombornyomatos matricával feltüntetve, az összetevők nem találhatóak meg rajta. A korrektor színe nem látható a tubuson keresztül.

Mennyibe kerül?

Ára: 1290 HUF

Mennyire volt tartós?

Kicsit parfümös illatú, könnyű, krémes állagú, közepes fedésű korrektor. Könnyű eldolgozni, gyorsan beszívódik a bőrbe, kevés is elég belőle. Nem ül bele a ráncokba, nem szárítja a bőrt, és órákon át is tartós marad. Nálam ez a termék 5/5 pontot érdemel.

Összességében mindegyik termékkel nagyon elégedett voltam, meglepő volt, hogy a drogériás termékek között ennyi jó ár-érték arányú korrektor található. Nekem most a Max Factor lett a kedvencem. Természetesen mindenki bőrén más reakciót válthat ki egy korrektor, próbáld ki te is és írd meg kommentben, hogy melyik a kedvenced!