Kalandozz velem Hollywoodban! - 3.rész

Imádom a romantikus filmeket, mindig is érdekelt, hogyan zajlanak a forgatások, hol és hogyan lehetne találkozni a kedvenc színészeimmel. A modellkedésben az az egyik legjobb dolog, hogy bejárhatom az egész világot, és az utazásaim és a divatbemutatók által közelebb kerülhetek a hollywoodi álomvilághoz. Tarts velem és barangoljunk együtt a forgatási helyszíneken!

Mikor Európába utaztam a divathetekre, elhatároztam, hogy a szabadidőmben felkeresem egy-két kedvenc filmem forgatási helyszíneit. Az interneten, ha rákeresel egy filmre, megtalálhatóak a forgatások pontos címei is, így én is előre kigyűjtöttem és lementettem azokat, ahova mindenképpen el szerettem volna jutni.

Az egyik kedvenc európai városom Róma. Itt mindig sikerélményekben volt részem, nagyon sok divatbemutatón léptem fel a divatheteken. Annyira szeretem az örök várost, az embereket, a látnivalókat és a finom ételeket, hogy ide mindig szívesen visszatérek. Lehet, hogy ez azért is van, mert az egyik kedvenc tinifilmem a "Ciao Lizzie!" jelenetei is itt játszódnak, és ahogy Lizzie, én is dobtam egy érmét a Trevi-kútba. A legenda szerint, aki háttal dob egy pénzérmét a kútba, az még vissza fog térni Rómába. Egyik alkalommal, ellátogattam a Tivoli kertbe is, ami Rómától nem messze található, és ahova Paolo is elvitte Lizzie-t egy romantikus kirándulásra.

Róma- Trevi kútForrás: Gáll Franciska
Lizzie, Paolo és én a Tivoli kertbenForrás: Gáll Franciska

Na de Rómához visszatérve, mit sem ér az egész, ha kihagyom az 1953-ban készült örök klasszikust, a "Római Vakáció" című filmet. Audrey Hepburn az egyik kedvenc színésznőm, órákig tudnék ülni a Spanyol lépcsőn és figyelni az embereket, a történéseket, és persze várni Gregory Peckre.

Rómában a Spanyol lépcsőnélForrás: Gáll Franciska

Londonban több hónapot is éltem a fotózások és divatbemutatók miatt, így volt időm ellátogatni a híres Notting Hill-re, ahol az egyik kedvenc filmem, a "Sztárom a párom" is játszódik. A könyvesbolt még mindig működik, és számos, a filmhez kapcsolódó ereklye is kapható. Nagyon jó érzés volt ott járni, de sajnos nem Hugh Grant szolgált ki, és Julia Roberts sem toppant be könyvet vásárolni.

Londonban, a Notting Hill-i könyvesboltbanForrás: Gáll Franciska

Kicsit visszarévedve Olaszországba, amikor Bolognában dolgoztam egy online webshop fotózásán, egyik hétvégén átutaztam Veronába. Na, kitalálod, hogy melyik kedvenc romantikus filmem játszódik ott? Természetesen, a "Levelek Júliának", amiben Amanda Seyfried (Sophie) felcsap Júlia segítőjének, és a falban talál egy régi szerelmes levelet. Miután megválaszolta a levelet, váratlanul felbukkan az eredeti levél írója, Claire és unokája Charlie, akikkel együtt elindul felkeresni Claire régi szerelmét, Lorenzót. Én is felmentem a híres erkélyre, és ott vártam az én Rómeómra.

Ó Rómeó, miért vagy te Rómeó?Forrás: Gáll Franciska

Idén nyáron Görögországba utaztam nyaralni, egészen pontosan Santorinire, ahol a "Négyen egy gatyában 2" című filmet is forgatták. Hihetetlen volt látni, hogy Oiában, ebben a folyton nyüzsgő és szűk utcákkal teli városban hogyan tudtak filmet forgatni. A film végén a négy barátnő együtt utazik Santorinire megkeresni az eltűnt farmernadrágot, és segítik Lenát, hogy visszataláljon egykori nagy szerelméhez. Megkerestem az Amoudi-öbölben a sziklát, ahonnan a lányok leugrottak a tengerbe, és ahonnan a lélegzetelállító naplementét is nézték.

Négyen egy gatyában 2.Forrás: Gáll Franciska

A végére Párizst hagytam, ahol a híres divatfilm, az Ördög Pradát visel néhány jelenete is játszódik. Azt tudtad, hogy a film büdzséje elég szűkös volt, így csak Anne Hathaway (Andy) és Simon Baker (Christian Thompson) utaztak Párizsba, a többi jelenetet pedig New Yorkban vették fel, és úgy vágták össze? Meryl Streepet nem vihették el, így amikor a végén beül az autóba, hozzá egy zöld hátteret vágtak be, és valójában ő egy New York-i múzeumba sétált be. Anne Hathaway-jel viszont tényleg Párizsban forgatták az utolsó jelenetet, amiben a Concorde téri óriáskeréknél egy szökőkútba dobja a mobiltelefonját.

 

Párizsban a Concorde téren.Forrás: Gáll Franciska