Kalandozz velem Hollywoodban! 2.rész

Imádom a romantikus filmeket, mindig is érdekelt, hogyan zajlanak a forgatások, hol és hogyan lehetne találkozni a kedvenc színészeimmel. A modellkedésben az az egyik legjobb dolog, hogy bejárhatom az egész világot, és az utazásaim és a divatbemutatók által közelebb kerülhetek a hollywoodi álomvilághoz. Tarts velem és barangoljunk együtt a forgatási helyszíneken!

Mikor Los Angelesbe utaztam, elhatároztam, hogy a szabadidőmben felkeresem egy-két kedvenc filmem vagy sorozatom forgatási helyszínét. Ha az interneten rákeresel egy filmre, megtalálhatóak a forgatások pontos címei is, így én is előre kigyűjtöttem és lementettem azokat, ahova mindenképpen el szerettem volna jutni.

Kislánykorom óta kedvenc sorozatom a Szívek Szállodája. Két kezemen sem tudom megszámolni, hogy hányszor láttam mind a hét évadot az elejétől a végéig. Az összes évad megvan díszdobozos kiadásban, készítettem egy gyűjteményfüzetet tele képekkel a szereplőkről és az évek során megjelent cikkekből. Ezért kérdés sem volt, mikor utánanéztem, hogy bár Stars Hollow egy kitalált városka egy berendezett filmstúdióban, a Chilton gimnázium, ahova Rory járt, nagyon is létezik. A Greyston Mansion kastélyként üzemel Beverly Hills-ben egy parkosított birtokon, jellegzetes angol kertekkel. Felemelő érzés volt ott sétálni és magam előtt látni az iskolai jeleneteket.

A Chilton gimi bejárataForrás: Gáll Franciska

 

 

A Chilton kapujábanForrás: Gáll Franciska

 

Az új részekben is visszatér Rory és Paris a gimnáziumba.Forrás: Gáll Franciska


Ezek után nem hagyhattam ki a híres Rodeo Drive-ot, ahol a Micsoda nő! című film ikonikus jelenete játszódik, mikor Julia Roberts bevásárló útra indul, de az öltözéke miatt nem hajlandóak az üzletben kiszolgálni, majd a legdivatosabb szettjében újra elmegy és jól beint nekik.
Nos, a luxusüzletek még mindig jelen vannak, még mindig minden ugyanolyan drága, úgyhogy sajnos én üres szatyrokkal tértem haza, de az érzés kedvéért meghallgattam közben a film betétdalát, a Pretty Womant.

A híres Rodeo DriveForrás: Gáll Franciska

Los Angelesből lehetőségem volt egy hétvégére átutazni Las Vegasba. Teljesen elvarázsolt a város, pont olyan, mint a filmekben. Las Vegas tényleg az a város, ami sosem alszik! A kaszinók, a fényűző hotelek, a mindig pezsgő utcák egész nap fergeteges hangulatot biztosítanak az odalátogatóknak. Naná, hogy elmentem a Caesars Palace-ba, ahol a Másnaposok egyik vicces jelenete játszódik, amikor Alan megkérdezi, hogy: „Ez anno frankón Cézár palotája volt?”
Majd megnéztem a Planet Hollywood hotel és kaszinót is, ahol a Míg a Jackpot el nem választ című film eleje is játszódik. Ugyanannál a gépnél játszottam, ahol Ashton Kutcher is, de sajnos én nem nyertem. Annyira lenyűgözött a város, hogy elhatároztam, ide még visszatérek!

Ez frankón Cézár palotája volt?Forrás: Gáll Franciska

 


Tarts velem a folytatásban is, jövő héten Európát vesszük úticélba!