Kalandozz velem Hollywoodban!

Imádom a romantikus filmeket, mindig is érdekelt, hogyan zajlanak a forgatások, hol és hogyan lehetne találkozni a kedvenc színészeimmel. A modellkedésben az az egyik legjobb dolog, hogy bejárhatom az egész világot, és az utazásaim és a divatbemutatók által közelebb kerülhetek a hollywoodi álomvilághoz. Tarts velem és barangoljunk együtt a forgatási helyszíneken! 

Mikor New Yorkba utaztam a divathetekre, elhatároztam, hogy a szabadidőmben felkeresem egy-két kedvenc filmem forgatási helyszínét. Az interneten, ha rákeresel egy filmre, megtalálhatóak a forgatások pontos címeit is, így én is előre kigyűjtöttem és lementettem azokat, ahova mindenképpen el szerettem volna jutni.

Ugye neked is megvan a Nászajánlat című film ikonikus jelenete, mikor Sandra Bullock letérdel az utcán és megkéri Ryan Reynoldsot, hogy vegye el feleségül? A jelenet Manhattenben játszódik, a Federal Plazaban, ahol számos államszövetség irodája is található. A maga 41 emeletével ez Amerika legnagyobb központi szövetségi épülete. Én is letérdeltem az épület előtt, de sajnos Ryan Reynolds nem várt ott, és egy jó ideig nem is fog, mivel a héten bejelentette, hogy egy időre visszavonul és nem forgat több filmet.

"- Andrew! - Tessék Margaret. - Édes Andrew, volnál kedves elvenni engem feleségül?"Forrás: Gáll Franciska


Aztán ellátogattam a Bergdorf Goodman luxusáruházba, ami a Central Park közelében található, és itt kezdődik a Szex és New York 2 film első jelenete is, amikor a négy barátnő újra találkozik és ajándékot keresnek Stanford és Anthony esküvőjére. Már hivatalos, hogy idén decemberben láthatjuk a folytatást az HBO Max-on, tíz félórás epizóddal örvendeztetnek meg minket, de a Samanthát alakító Kim Cattrall nélkül, aki nem vállalta az új részeket. A Stanfordot alakító Willie Garson ugyan elkezdte a forgatást, de sajnos szeptemberben, hosszan tartó betegség után, 57 éves korában elhunyt.

 

A Berdorf Goodman luxusáruház bejárataForrás: Gáll Franciska
Indulhat a shoppingolás!Forrás: Gáll Franciska


A következő utam a Habana kávézóba vezetett, ahol olyan jót ebédeltem, akárcsak Justin Timberlake és Mila Kunis a Barátság extrákkal című filmben. Sajnos az asztal, ahol ők is ettek, már foglalt volt, ezért egy másikhoz ültem le, de így is sikerült átérezni a film hangulatát. Majd a híres Times Square-re vezetett az utam, ahol Mila és Justin egy fergeteges flashmob buliba csöppentek. 

Ebéd a Café HabanábanForrás: Gáll Franciska
Az ikonikus Time SquareForrás: Gáll Franciska

Végül, de nem utolsósorban az egyik legkedvesebb filmem helyszínét sem hagyhattam ki, ez pedig a Tegnap éjjel, amit már legalább hússzor láttam. Szerintem ez Keira Knightley egyik legjobb filmje, amellett hogy valós érzelmeket dolgoz fel, rávilágít a mai párkapcsolati problémákra is. A film Joanna (Keira Knightley) és Michael (Sam Worthington) házánál kezdődik, ami Manhatten forgalmas környékén található. A háznál szinte magam előtt láttam a film jelenetét, amikor Keira kávézni indul és találkozik volt szerelmével Alex-szel.

 

A kávézó bejárata, ahova Keira is leszaladt egy kávéra.Forrás: Gáll Franciska