Ilyen volt a BCEFW

A hétvégén került megrendezésre a Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) a Bálna Budapestben, amelyen számos magyar és régiós tervező mellett a Young Talents Program fiatal tehetségei is bemutatkoztak. Az eseményen exkluzív modellként léptem fel.

A Magyar Divat & Design Ügynökség a divathét rendszeres megvalósításával teremt platformot a legtehetségesebb divattervezőknek, hogy bemutathassák új kollekciójukat.

A Budapest Central European Fashion Week a Bálna Budapestben került megrendezésre.Forrás: Gáll Franciska

Az eseményen több mint 30 divatmárka alkotásait csodálhatták meg az odalátogatók, emellett több mint száz neves újságíró, influencer és buyer vett részt a programsorozatokon, ezzel is bizonyítva, hogy a közép-európai régióban, Budapest a divatipar központja. A koronavírus járvány óta most először szervezték meg nyilvánosan az eseményt a nagyközönség számára, a jegyek viszont hamar elfogytak, így a nézők online is követhették a divatbemutatókat.

Az Elysian Angyalai a sikeres divatbemutató utánForrás: Gáll Franciska

A divateseményt több napos casting és ruhapróbák előzték meg, ahol a szervezők több mint 40 modellt választottak ki és osztottak be a tervezőkhöz. Engem az Elysian márka kért fel exkluzív modellként a divatbemutatójára, ami hatalmas megtiszteltetés volt.

Az exkluzivitás azt jelenti, hogy ha egy divatmárka kiválaszt és külön kér egy modellt, akkor a divathéten csak az ő kollekcióját mutathatja be.Az Elysian tervezőjével Bódis Boglárkával már tíz éve ismerjük egymást, nemcsak szakmai, hanem baráti is a kapcsolatunk, ezért kérdés sem volt, hogy vállalom a felkérést. Nagyon szeretem a ruháit, a könnyed elegancia és a kifinomultság, amit képvisel, hozzám is közel állnak.

A tervezők a divatheteken mindig egy szezonnal előrébb járnak, így mi már a 2022-es nyári kollekciókat és divatot mutattuk be. Az Elysian jövő nyári kollekcióját Radnóti Miklós egyik szerelmes verse inspirálta, mellyel lehoztuk a csillagokat az égről. A koncepció a sminkünben és a hajunkban is visszatükröződött, a sminkmesterek arany és ezüst köveket és csillagokat ragasztottak a szemünk alá és az arcunkra. Egy gyönyörű fekete, testhezálló bodyt és egy pliszírozott szoknyát viseltem, amiben egyszerre szexinek és elegánsnak éreztem magam.

A kedvenc ruhám az Elysian kollekciójából, szexinek és elegánsnak éreztem benne magam.Forrás: Gáll Franciska / Fotó: Haag István

A bemutató után váratlan meglepetés ért, az Elysian show-t Katti Zoób divatbemutatója követte. Évek óta fellépek a márka divatbemutatóin és veszek részt a fotózásokon, így a tervezővel örültünk a viszontlátásnak. Zoób Kati megkérdezte, hogy tudok-e még maradni, mert az új kollekciójában van még egy szett, amit szeretne bemutatni. Nagyon örültem a lehetőségnek, így gyorsan beültem a hajba és a sminkbe, tíz perc alatt átvarázsoltak, és pár perc múlva, újra a kifutóra léptem.

Egy bézs színű, bő szárú nadrágban és egy Acanthus levélmintás selyem ingben vonultam, ami a Timeless Selection névre keresztelt kollekció egyik ikonikus darabja. A tervező ezzel a kollekcióval a „múltból a jelenbe", a „régiből az újba" szimbolikáját jelenítette meg, a pályafutásának elmúlt 25 évét egy sokszínű kalandos utazással felelevenítve.

Katti Zoób showja a múltból a jelenbe repített.Forrás: Gáll Franciska / Fotó: BCEFW

Nagyon jól éreztem magam a divatbemutatók közben, a hangulat a párizsi divathetek és sikerek emlékét idézte vissza, újra örülhettünk a közönség figyelmének és tapsviharának, amit sajnos a járványidőszakban hiányolnunk kellett. A vasárnapi divatbemutatókról készítettem egy összefoglaló videót: 

 

Az Elysian tervezőjével, Bódis Boglárkával a show utánForrás: Gáll Franciska