Régi és új csajos sorozatok, melyek sosem mennek ki a divatból

Biztos neked is vannak olyan kedvenc sorozataid, melyeket akármikor, akárhol és akárhányszor szívesen megnézel, újra és újra. Ősszel szeretünk bekuckózni, bekészíteni a popcornt, pizzát, temérdek édességet, és kikapcsolódásként sorozatmaratont tartani. Ehhez ajánlok most néhány filmet és sorozatot.

Azokat a kedvenc szívet melengető, csajos sorozataimat gyűjtöttem most össze, melyeket mindenképpen látnod kell! Jó hír, hogy némelyikből már készül a folytatás, úgyhogy, ha te is igazi függő vagy, csak türelem, már nem kell sokáig várnod.

1. Szívek szállodája

Ez volt az első sorozat, amit a 2000-es évek elején láttam, és azonnal beleszerettem. Egy amerikai kisvárosban élő anya és lánya különleges kapcsolatát hét évadon keresztül izgulhatjuk végig, humorral, szerelemmel, családdal, barátokkal, karrierrel fűszerezve.

Két kezemen sem tudom megszámolni, hányszor néztem meg az elejétől a végéig a teljes sorozatot, kislányként minden születésnapomra kaptam egy évadot DVD-n, a szereplőkről megjelent cikkeket és  képeket pedig egy füzetbe gyűjtöttem. Életem egyik legboldogabb napja volt, mikor megérkezett postán a két főszereplő, Lauren Graham és Alexis Bledel kézzel dedikált fotója, és volt szerencsém három éve a Chilton iskola forgatási helyszínére is ellátogatni, Los Angelesbe.

Talán azért is szeretjük annyira a Gilmore lányokat, mert könnyen tudunk azonosulni a karakterekkel, a történettel, és mindannyian vágyunk a happy endre. Már a tévében is folyamatosan ismétlik az évadokat, és online felületeken is elérhető. A sorozat 2007-ben ért véget, de közel tíz évre rá a készítők 2016-ban négy egész estés epizóddal lepték meg a rajongókat. Mindenkit megdöbbentett a negyedik rész vége, és bár hivatalosan nem erősítették meg, de ha sikerül a szereplőkkel megegyezni, akkor készülhet a várva várt folytatás.

2. Tuti Gimi

Főleg gimnazistákról és a felnőtté válásukról szól a kilenc évadon átívelő népszerű és kihagyhatatlan sorozat. Lucas és barátai életét a szerelem, a család és a kosárlabdázás tölti ki. Biztos te is szívesen jártál volna a Tree Hill-i gimibe, és szurkoltál volna a kosármeccseken, vagy végig izgultad volna Lucas, Peyton és Brooke szerelmi háromszögét.

Az életigazságokkal, idézetekkel és családi drámákkal tűzdelt sorozatot 2012-ben fejezték be, és sajnos sajnos később sem volt folytatása, de a szereplők azóta is rendszeresen tartanak Amerikában közönségtalálkozókat, és a három főszereplő csajszi, Brooke (Sophia Bush), Peyton (Hilarie Burton) és Haley (Bethany Joy Lenz) „Drama Queens" néven minden héten beszélgetős podcastokat adnak ki.

3. Dawson és a haverok

Az 1998-as amerikai tinisorozat egy álmodozó srác, Dawson és barátai gimis éveit, és a húszas éveik elejét mutatja be. Az izgalmas kapcsolatok évadról-évadra elmélyülnek, szerelemmé, majd barátsággá alakulnak át vagy mennek tönkre. A konfliktusos jeleneteknél a kötelékek erősebbé válnak, a szereplők jelleme folyamatosan változik és fejlődik. Központi szerepet kap a család, a karrier, a szerelem, a barátság és a halál témakör, élethűen ábrázolva, ezért a tinédzserek könnyen azonosulhattak a sorozat szereplőivel. A sorozat készítői hat évaddal örvendeztettek meg minket, és az utolsó részt sokan megdöbbenve és megkönnyezve néztük végig.

4. Gossip Girl - A pletykafészek

A pletykafészek egy könyvsorozat alapján készült tiniknek szóló amerikai drámasorozat. Hat izgalmas évadon át találgathattuk, míg a végén fény derült „Pletykacica" kilétére. A történet a Manhattanben az Upper East Side-on élő felső osztálybeli kamaszok életét követi nyomon. Itt sincs hiány szerelemből, drámából, pletykából, ami rögtön úgy kezdődik, hogy Serena váratlanul visszatér a magániskolába és rendesen felkavarja az állóvizet. Szerencsére a végére mindenki megtalálja a boldogságot és a szerelmet, azzal akivel mi is szerettük volna.

Dobpergést kérünk, a sorozat közel tíz év után folytatódik! Az új, tízrészes sorozat ugyanabban az univerzumban, csak öt évvel később játszódik, és új szereplőkkel debütál. Az új generációt bemutató széria sokkal elfogadóbb, modernebb, izgalmasabb, a közösségi média változásait és hatásait ismerteti. Az összes korábbi évad és az új változat első évada október 26-tól az HBO GO kínálatában lesz elérhető.

5. Szex és New York

Ugye nem kell bemutatnom az egyik legsikeresebb amerikai sorozatot a négy szingli barátnőről? 1998-ban vetítették az első évadot, ami Carrie, Charlotte, Miranda és Samantha izgalmas szerelmi és szexuális életét mutatja be, rengeteg humorral, öniróniával fűszerezve. Carrie hetente jelentkezik egy kalandos, tanulságos vagy romantikus történettel a New York Star magazinban, az inspirációt természetesen saját, illetve barátnői élethelyzeteiből meríti.

A hatévados sorozat után, legnagyobb örömünkre, kétrészes mozifilm is készült, melyben a barátnők révbe értek. Sokak nagy meglepetésre a főszereplő, Sarah Jessica Parker nemrég Instagramon jelentette be a sorozat folytatását, mely egy nap alatt több mint egy millió lájkot kapott. Amit biztosan tudunk, hogy a tízrészes új évad az HBO-n jelenik meg, ám a négy barátnő közül Samantha (Kim Cattrall) sajnos már nem fog visszatérni. Bár a sorozat forgatását elkezdte, múlt héten a Stanfordot alakító Willie Garson hosszú betegség után elhunyt, így kérdéses, hogy az írók hogyan viszik tovább ezt a szálat. A forgatások már javában zajlanak, így reméljük, hogy az új részeket idén év végén vagy jövő év elején már láthatjuk.

Jövő héten újabb csajos sorozatokkal, filmekkel jövök! Addig is írd meg, neked melyik volt a kedvenced! :-)