Próbáld ki a dinamikus pilatest!

Szeretnél alacsony fizikai terheléssel, rövid időn belül látványos eredményt elérni? Akkor a dinamikus pilatest neked találták ki!

Ez az új mozgásforma az élsportolók és a modellek új kedvence, ahol a pilates alapelveit funkcionális edzéssel és erősítő tréninggel kombinálják. A változatos mozdulatsorok és az erősítő egyensúlygyakorlatok garantáltan átmozgatják az egész testedet és erősítik az izomzatodat. Kifejezetten ajánlott, ha nagyon kötöttek az izmaid, és szeretnél hajlékonyabb lenni, valamint kiváló testtartásjavító is. Emellett fokozza az anyagcsere-működésedet, szálkásít és ha rendszeresen végzed, beindul a súlycsökkenés is. Én eddig három alkalommal vettem részt az órákon, és annyira megtetszett, hogy már megvettem a havibérletemet is.

Új kedvencem a dinamikus pilates!Forrás: Gáll Franciska

Az órákon egy egyedi rugós reformergép segítségével végezheted a gyakorlatokat, mellé kisebb súlyokat, szalagokat, egyensúlylabdát használhatsz. Az első pár alkalommal javasolt a kezdő órákon részt venned, itt megtanulhatod az alapokat és a reformergép használatát. Kisebb csoportokban, mindenki a saját ritmusában, egyéni igényeinek megfelelően dolgozhat a gépen, az oktató pedig segíti a helyes mozdulatsorok elvégzését. Az órákhoz egy kényelmes, sportos edzőnadrágra és -felsőre lesz szükséged, valamint egy tapadókorongos, csúszásgátló zoknira, de mezítláb is egyensúlyozhatsz a gépeden. Minden edzés különböző, így biztosan nem fogsz unatkozni.

Az órák után sokkal erősebbnek, hajlékonyabbnak és boldogabbnak érzem magam.Forrás: Gáll Franciska

Keményen megdolgoztathatod a mélyizmokat, először a karokat és a felsőtestet, utána a hasfalat, végül lábakat mozgatjátok át. Egy alkalom 50 perces, közben váltogatják egymást az energikus és relaxáló zenék. Ha már igazán belejöttél, kipróbálhatod a haladó és a kardio órákat is, ahol nehezebb és intenzívebb gyakorlatokat végezhetsz.

Az izomláz másnapra garantált, ugye te is érzed már? 

Erősítő és nyújtó gyakorlatok a reformergépen.Forrás: Gáll Franciska