Nagy őszi körömlakkteszt

Új, hetente megjelenő cikksorozatomban szépségápolási termékeket tesztelek. Több szempontot figyelembe véve próbálom ki és hasonlítom össze az újdonságokat, s bízom benne, hogy ezzel neked is segítek megtalálni az aktuális kedvencedet.

Manapság már egyre kevesebben lakkozák otthon a körmeiket, inkább manikűröshöz járnak, annak ellenére, hogy sok szépségszalonba egyre nehezebb időpontot kapni, ráadásul időigényes, nem olcsó mulatság. A koronavírus-járvány miatt rengeteg üzlet zárt be, ezért otthon kellett megóvni körmeink szépségét.

A modelleknek a fotózások és a bemutatók miatt nem lehet műkörme, és rikító lakkot sem használhatunk. Most négy őszies színű körömlakkot teszteltem, lássuk miben tündökölhetünk idén a hidegebb napokon is!

 

Őszi körömlakk színekForrás: Gáll Franciska

 

1. Rimmel London – Super Gel 027 Dreamer

Milyen a csomagolás/design?

Az átlátszó, henger alakú üvegben jól látható a lakk színe. A kupakja fekete és hosszúkás alakú, a márkajelzés és a használati utasítás a hátoldalán, matricával van feltüntetve.

Mennyibe kerül?

Ára: 1499 HUF

Mennyire volt tartós?

Különleges, kétlépéses, zselés hatású körömlakk. A termék azt ígéri, hogy akár 14 napig is tartós marad. Elsőként a színt vidd fel, utána átlátszó fedőlakkal fixáld, így 4-5 napig még szépen mutat a körmödön, nem kopik le. Az ecsete nagyon szép és vékony, könnyű vele a felvitel, nem folyik le, lassan szárad, és csak egy kicsit ragad. Elsőre kevésbé fed, ezért érdemes két rétegben felkenni. Az eredmény hibátlan fényes felület, mintha egy szépségszalonból jöttél volna ki. Acetonnal könnyű letörölni, nem hagy nyomot.  

2. Trend it up – Double Volume and Shine 340

Milyen a csomagolás/design?

Az üvege 3D hatású, négyzetes, átlátszó, nagyon stílusos és luxus hatást kelt. A lakk színe és mennyisége jól látható. A márkajelzés a kupakba van gravírozva, egyéb leírás nem található rajta.

Mennyibe kerül?

Ára: 799 HUF

Mennyire volt tartós?

Nagyon szép, magas fényű és tartós, gélhatású körömlakk. Nagyon megéri az árát. Két rétegben érdemes felkenni és utána fedőlakkal fixálni. Könnyű felvinni a körmökre, gyorsan szárad. Szép, tükörsima hatást kelt, nem folyik el, nem pattog le, egy hét után is csak hajszálrepedések látszódnak rajta. Jól bírja, ha víz éri, nem kopott le hajmosás és mosogatás után sem. Kicsit nehéz volt letörölni, a bőrön és a körömágyon is nyomot hagy. 

3. S-HE – Quick and Crazy 780

 Milyen a csomagolás/design?

Kicsi, átlátszó, négyzetes üvegben kapható, fém kupakkal. A termék színe és mennyisége jól kivehető. A márkajelzés az üveg elülső oldalán, matricával van feltüntetve, a szín száma az üveg alján található. Használati utasítás és összetevők nincsenek rajta.

Mennyibe kerül?

Ára: 599 HUF

Mennyire volt tartós?

Kívülről sötétsárga színűnek tűnik, felkenve inkább kicsit világosabb, narancsos sárga. Felvitele könnyű, kicsi az ecsete, hamar szárad. Érdemes két rétegben felkenned és fedőlakkal fixálnod. Egyenletesen terül el a körmökön, szép hatást kelt és nem csíkoz. Nagyjából 2-3 napig tartós marad, utána minimálisan elkezd lepattogni a körmökről. Sajnos nehezen tudtam letörölni, a bőrömön és a körömágyamon is sárgás nyomot hagyott.

4. Sally Hansen – Good. Kind. Pure 160

Milyen a csomagolás/design?

Nagy, átlátszó, amforaalakú üvegben kapható, a kupakja hosszúkás, fehér.  A lakk színe jól látszik, a márkajelzés és a használati utasítás is matricán, az elején és a hátulján van feltüntetve. Növényi alapú, 100% vegán körömlakk.

Mennyibe kerül?

Ára: 2199 HUF

Mennyire volt tartós?

Sugárzó, egészséges megjelenésű körmöket biztosít. Az ecsete növényi alapú, könnyű vele a felvitel. Kettő az egyben, alap- és fedőlakkváltozatban kapható. A festék híg állagú, szépen pigmentált, enyhén csíkoz és kevésbé fed, több rétegben kell felvinni. Nagyon gyorsan szárad, de sajnos 1-2 nap után már kopik. Körömlakklemosóval könnyen letörölhető.

 

Összességében mindegyik körömlakkal elégedett voltam, nagyon szép és széles a skála az őszi színekből, de itt is bebizonyosodott, hogy nem a legdrágább termék a legjobb. Mindenkinek más a körme - az enyém vékonyabb és hajlamos a töredezésre -, érdemes ezért többféle lakkot is kipróbálnod.  

Az én kedvencem a Rimmel körömlakk lett. Neked melyik vált be? 

Körmömön az őszi színekForrás: Gáll Franciska