Jótékonysági divatbemutató a Covid-árvák megsegítésére

Jótékonysági divatbemutatót és árverést tartottak a Stefánia Palotában, a Regőczi István Alapítvány javára. A szervezet a befolyt összegből a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket támogatja. Az eseményen én is kifutóra léptem. 

A divatbemutatón Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina kollekcióit mutattuk be. Az esemény előtt egy héttel a ruhapróbán is részt vettünk, ahol felpróbáltuk az új kollekciót, amit ránk igazítottak. 

Hampel Katalin divattervező már 35 éve dolgozik azon, hogy a régi magyar hagyományokat továbbvigye, újraélessze, és azokat a mai divat szerint, hordható formába öntse. A polgári és úri viseletek kézzel készülnek, olyan minőségi alapanyagokból, mint a selyem, a bársony, gyapjú, csipke és tüll.

A csipke és hímzett magyaros motívumok jellemzik Hampel Katalin kollekcióit.Forrás: Gáll Franciska

A bemutató helyszínére már délután megérkeztünk, bejártuk a színpadot és a termeket, lepróbáltuk a koreográfiát. Ezt követte a haj és smink, melyet profi szakemberek készítettek el nekünk. A hajkoncepció egy elegáns konty volt, hozzá egy szemhangsúlyos füstös sminkkel. Nagyon tetszett ez a stílus, mindannyian szépnek és elegánsnak éreztük magunkat.

A divatbemutatóra elegáns haj és smink készült.Forrás: Gáll Franciska

A show-t Kovácsné Dobor Dorina első kollekciója nyitotta: kosztümökben és alkalmi ruhákban vonultunk a „Pretty Woman" zenéjére. A második részben gyertyákkal jártuk körbe a színpadot, Hampel Katalin magyar népviseletes ruháiban, majd az elegáns kosztümöket, végezetül az estélyi ruhákat mutattuk be.

A bemutatók közben Sasvári Sándor és Sáfár Mónika színművészek énekeltek. Az élő zene nagyban emelte az est hangulatát - ritka alkalom, hogy a modellek élő zenére vonulhatnak.

 

Hampel Katalin új kollekciójaForrás: Gáll Franciska
Kezdődik a gyertyás bemutatóForrás: Gáll Franciska

A látványos divatbemutatók után a tervezőknek virágcsokorral és tortával gratuláltak, majd kezdetét vette a díszvacsora. Az estet a jótékonysági árverés zárta, ahol a vendégek licitálhattak a kifutón bemutatott ruhákra. A befolyt összegből közel ezer gyermeket és több száz családot támogatnak, akik a koronavírus-járványban elvesztették egyik, vagy mindkét szülőjüket. Nagy öröm, hogy ennek a nemes célú rendezvénynek a lebonyolításához mi, modellek is hozzájárulhattunk.

Hampel Katalin tervező és modelljeiForrás: Gáll Franciska