Mit sportolnak a modellek?

A modellek vékonyak, tökéletes testtel rendelkeznek. Legalábbis mindenki ezt gondolja, na meg azt, hogy ez biztos a sok koplalásnak köszönhető. Most kicsit tegyük félre a sztereotípiákat és lássuk, hogy milyen kemény munkával érhető el az álomalak!

Nem elég, ha egy modell csak gyönyörű és különleges, az ügynökségek és a divatházak nagyon szigorúan veszik a méreteket. Az alapvető követelmény, hogy a melled 80 cm, a derekad 60 cm és a csípőbőséged 89 cm vagy ezeknél kisebb legyen. Ezt nem lehet csak diétával elérni, hiszen mit sem ér, ha utána ott marad a látványosan megereszkedett bőrfelesleg. Ezért fontos növelni az izomszöveteket, melyek feltöltik a bőr alatti területet, és feszességet biztosítanak. Egy modell nem lehet túl izmos sem, mert akkor a ruhákba sem fog beleférni, vagy azok feszülni fognak rajta, ezért saját testsúlyos vagy kis súlyokkal való edzés javasolt. Az órákig tartó castingok és ruhapróbák miatt pedig szükséges fejleszteni az állóképességet, ezért a kardió edzéseket sem szabad elhanyagolni!

A kockahas a konditeremben készül.Forrás: Gáll Franciska

A Victoria's Secret show volt mindig a világ egyik legjobban várt divateseménye, ahol a modellek szebbnél szebb fehérneműkben vonultak végig a kifutón. A lányok már hónapokkal a divatbemutató előtt kőkeményen edzettek, hogy a nagy napra tökéletes testben feszítsenek. Mindenki tátott szájjal figyelte a kockás hasukat, a kerek popsijukat és a feszes combjaikat. Bár ez a nagyszabású divatshow már megszűnt, több modell is, köztük Josephine Skriver és Jasmine Tookes is összeálltak és megalapították a „JOJA" márkát, ahol naponta megosztják az edzésterveiket, és tippeket adnak az étkezéssel kapcsolatban is.

Fontos, hogy olyan sportot találj magadnak, amit szívesen is csinálsz! Amikor nekem is fogyni kellett, kimondottan utáltam futni a kilométereket a szabadban, de van akinek ez vált be, mint például Heidi Klumnak, akinek 48 évesen is még mindig bomba teste van, és azt állítja, hogy a futás akkor a legélvezetesebb, ha azt a barátnőivel együtt teheti.

Az alapokat én is profi személyi edző segítségével kezdtem, megtanultam, hogy mit bír el a testem, a kis súlyzós gyakorlatok segítettek a fogyásban és a testtartásom javításában.

A kis súlyokkal is látványos eredményt lehet elérni.Forrás: Gáll Franciska

Csináltunk guggolásokat, kitöréseket, comb- és popsifeszesítő gyakorlatokat, felüléseket, levezetésnek pedig 15-20 perc kardiót a futó- vagy taposógépen. Hetente 1-2 alkalommal, egy órát jártam konditerembe, de amikor beütött a koronavírus járvány, és bezártak az edzőtermek, ki kellett találnom valami megoldást.

Az interneten kerestem házi tornavideókat, vettem egy jógamatracot, kettő darab kézi súlyzót és otthon csináltam a gyakorlatokat. Próbáld ki te is, nekem Pamela Reif videói váltak be, amik többnyire rövidek, viszont nagyon hatékonyak! Újonnan pedig dinamikus pilatesre járok, ahol kis csoportban változatos mozdulatsorokkal, nyújtó- és erősítő gyakorlatokat végzünk egy reformergép segítségével. Rövid időn belül látványos eredményt lehet elérni, és utána mindig feltöltődve, pozitív energiákkal térek haza. Hétvégente, ha tehetem, eljárok uszodába is, ugyanis az úszás megmozgatja a belső izmokat, fejleszti az állóképességet és rengeteg kalóriát is el lehet égetni vele.

Hétvégente szeretek uszodába is járni.Forrás: Gáll Franciska