Van egy perced? Szelektáljunk!

Hanna imád vásárolni, rendelni, visszaküldeni, megtartani. Ez utóbbiban kivételesen tehetséges. Tele a ruhatára címkés, sosem hordott ruhákkal.

- Ezzel mi legyen?
- Mármint ezzel a kupaccal, vagy tételes leltárt tartunk?
- Megfogadtam magamnak, hogy csak akkor veszek új cuccot, ha a régiektől megszabadulok. Ezek a kis halmazok pedig, ha jobban megfigyeled, kategóriák. Jobbról balra haladva: újra értékesíthető, nem is tudom miért vettem; jótékonysági örökbeadásos, de sajnálnám kidobni; valamint a "hiába tagadom, ez is én voltam, nem hordom, de nem tudok megválni tőle" részleg.

- Első ránézésre, ez alapján megrohamozhatod a boltokat néhány pár zokniért, egy pólóért, és grátisz lecápázhatsz egy hiánypótló esőkabát-gumicsizma kombót.
- Ne is mondd... Kéne egy új szekrény!
- Csodálom a kompromisszumkészséged! Alig várom, cserébe melyik másik bútordarabot teszed a nem tudok megválni részleg mellé. Mit szólnál hozzá, ha a kis halmazaidat megpróbálnánk metszetek mentén átcsoportosítani?
- Azaz?
- Mi az, amit mégis inkább eladnál vagy elajándékoznál?

- Ahogy tovább nézegetem őket, legszívesebben mindent visszapakolnék, és elmennék vásárolni. Eljössz velem? Meghívlak ebédelni, te is vehetnél pár dolgot. Állítólag holnaptól, tényleg itt az őszi idő, és esni is fog!
- Élő időjárásjelentés, érvelés és empátia. Most segíteni hívtál vagy az ördög ügyvédjének?
- A kérdéseidtől kedvem támad átgondolni, miért is hívtalak át szelektálni.
- Pont ezért...
- Akkor, most mi legyen?
- Én nem dönthetek a ruháid sorsáról, nem fogom letépni a fogasodról, vagy elszaladni vele a vöröskereszt konténereihez. De nézek rád kitartóan, pislogás nélkül, majd szemöldök felhúzva a kupacaidra, és ismét rád. Ha minden jól megy, eljutok a lelkiismeretig.
- Díjazom a kitartásod, és nem akarom letörni a lelkesedésed. De...

- Hidd el, lenne jobb programom, mint azt nézni, hogyan alkudozol magaddal a made in Bangladesh címkék felett. Szóval, mi nem volt rajtad az elmúlt két évben? A covid miatt kaptál plusz tizenkét hónapot.
- Ez itt mind!
- Innen nézve, kár volt őket háromfelé osztani.