Könnyű és finom olasz édesség, így készül a cannoli!

Ha egy hétvégi édes élményre vágysz a pároddal, akkor készítsétek el együtt ezt a roppant egyszerű és finom olasz édességet, a cannolit. Ha pedig bulira készültök, akkor kiváló vendégváró falat is! 

A cannoli Szicíliából származik, magyarra fordítva csövet jelent. Eredetileg farsangi süteménynek szánták, de annyira népszerű lett, hogy ma már egész évben kapható, és egyre elterjedtebb egész Olaszországban. 

Forrás: Pexels

Olyan, mint egy habroló, tésztáját olajban sütik, tölteléknek pedig ricottát, mascarponét, nutellát, gyümölcsöket vagy bármilyen édességet tehetsz bele, de ha igazán olaszosra szeretnéd, akkor pisztácia krémmel ízesítsd. Fontos tudni, hogy a krémes töltelékektől a tészta felpuhul, így ha ropogósabban szereted, akkor közvetlenül csak fogyasztás előtt töltsd meg a rolókat. A kihűlt tésztát egyébként zárható dobozban tárolva, akár egy hétig is fogyaszthatod.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

• 40 dkg liszt
• 10 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 2 tojás
• 0,5 dl édes bor (Marsala)
• egy csipet só
• olaj a sütéshez
• habroló cső (háztartási, cukrászkellék boltban vagy internetről is rendelhető)

Így készítsd:

A lisztet öntsd egy keverőtálba, és add hozzá a vajat, a cukrot, a bort és a tojásokat, majd egy órára tedd a hűtőbe. A pihentetett tésztát nyújtsd vékonyra egy lisztezett deszkán, és vágj akkora köröket vagy négyzeteket, hogy a tésztaroló-csöveket körbeérje. Az előkészített tésztás csöveket forró olajban pár másodperc alatt süsd aranybarnára. Egy sütőkanál segítségével emeld ki a rolókat egy papírtörlőre, hagyd lecsepegni és kihűlni, majd nyomd ki belőlük a fémformákat. Ízlés szerint töltsd meg a kedvenc krémeddel, csokidarabokkal, gyümölcsökkel, és fogyaszd egészséggel!

Annyira finom, ez az egyik kedvenc olasz édességem!Forrás: Gáll Franciska