Nagy őszi rúzsteszt

Új, hetente megjelenő cikksorozatomban szépségápolási termékeket tesztelek. Több szempontot figyelembe véve próbálom ki és hasonlítom össze az újdonságokat, s bízom benne, hogy ezzel neked is segítek megtalálni az aktuális kedvencedet. 

Beköszöntött az ősz, jöhetnek az átmeneti színek! A nap sugarai már kevésbé erősek, a természet arany-bronzos színekben tündököl, a fák levetik zöld leveleiket, és a lombkoronák narancsos-vörös-sárgás színekben pompáznak. Ennek megfelelően választottam ki a folyékony, de gyorsan száradó matt ajakrúzsokat is, lássuk melyik mit tud!

 

Őszi rúzsszínekForrás: Gáll Franciska

1. Essence folyékony Stay 8h matt rúzs / 01 Hello Sunrise

Milyen a csomagolás/design?

Kívülről egyszerű, de stílusos, az üveg színe megegyezik a benne található rúzs színével, ezért már teszt nélkül is láthatod, hogy mit rejt a csomagolás. Az applikátora hosszú és hegyes, ezért könnyen és pontosan, elkenődés nélkül felvihető az ajkadra.

Mennyibe kerül? Megéri?

Ára: 1099 Ft / Illata kellemes, édes, kicsit vaníliás. Plusz pont, a csomagoláson feltüntetik, hogy a rúzs vegán alapanyagokból készült. A 01-Hello Sunrise egy natúr, barnás-bézs árnyalatú termék.

Mennyire volt tartós?

A rúzs azt ígéri, hogy akár nyolc órán keresztül tartós marad. Négy-öt óra elteltével, étkezés és ivás után is még mindig nagyon jól látszik, szép matt és bár kívülről kicsit száraznak tűnhet az ajkadon, valójában még mindig kellemes és kényelmes az érzete. Nyomot nem hagy. Színe natúr, hétköznap is bátran viselhető! 

Essence Stay 8h matt ajakrúzsForrás: Gáll Franciska

 

2. Maybelline SuperStay Matte Ink hosszantartó ajakrúzs / 15-Lover

Milyen a csomagolás/design?

A csomagolása, letisztult, egyszerű, de csajos és trendi. A külső borítás színe megegyezik a benne található rúzs színével. Applikátora ovális alakú, könnyű vele a felvitel, a rúzs finom kókusz illatú.

Mennyibe kerül?

Ára: 1949 Ft

Mennyire volt tartós?

Könnyen felkenhető, állaga krémes, a szájon elsőre kicsit ragad, a kívánt szín elnyeréséhez több rétegben kell felvinni az ajkakra. Közepesen gyorsan szárad, utána nem hagy nyomot. A színe még jó pár óra elteltével is tartós, kellemes a viselete. Nekem ez lett a kedvencem!

Maybelline Super Stay Matte Ink ajakrúzsForrás: Gáll Franciska

3. Catrice folyékony matt ProInk Non-Transfer/ 90- This is my statement

Milyen a csomagolás/design?

Csomagolása stílusos, nagyon elegáns, üvege átlátszó, ezért jól kivehető a benne található szín. Applikátora kicsit ovális, de hegyes alakú. Az külsején minden fontos infó szerepel, a kupak tetejébe van gravírozva a márkajelzés.

Mennyibe kerül? Megéri?

Ára: 1650 FT. Moringa vajból készült, mely az illatán is érződik.

Mennyire volt tartós?

Felkenés után gyorsan szárad, érzetre kellemes. Minimálisan ragad, viszont foltot hagy, egy-két ivás után még nem, de később kicsit darabokban kopik le. Nagyon szép élénk és tartós a színe. 

 

Catrice Matt ProInk Non-Transfer ajakrúzsForrás: Gáll Franciska

4. Rimmel Stay Matte folyékony rúzs / 810 Plum this show

Milyen a csomagolás/design?

A csomagolás egyszerű, átlátszó üveges, de a kupakja szépen ívelt, végére a márkajelzés gravírozva. Applikátora hosszúkás, kicsit ovális alakú.

Mennyibe kerül? Megéri?

Ára: 2599 Ft. A termék érintés és vízálló, ami a csomagoláson nincs feltüntetve, csak a boltok polcain.

Mennyire volt tartós?

Illata kellemesen gyümölcsös. A felvitele nem könnyű, kissé elkenődik az ajkakon és darabokban szárad. Színe intenzív és vagány. 

Rimmel Stay Matte ajakrúzsForrás: Gáll Franciska

5. Miss Sporty folyékony rúzs / 100 Brilliant Bronze

Milyen a csomagolás/design?

Csomagolása egyszerű, de dízájnos. Üvege a termék színével megegyezik. Applikátora hosszú, kerek végű.

Mennyibe kerül? 

Ára: 1599 Ft

Mennyire volt tartós?

Illata kellemes, friss. Könnyű volt a felvitele, és rendkívül kellemes érzetet kelt. Színe erőteljes, szép, csillogó bronzos, nem hagy nyomot. Az ajkakon két-három óra elteltével is jól mutat. 

Miss Sporty Metallic to Last ajakrúzsForrás: Gáll Franciska

Összességében mindegyik termékkel elégedett voltam, de itt is kiderült, hogy nem feltétlenül a legdrágább termék a legjobb. Természetesen mindenki bőrén más reakciót válthat ki egy rúzs, próbáld ki te is, és írd meg kommentben, hogy neked melyik a kedvenced! 

Így mutatnak rajtam az őszi rúzsok!Forrás: Gáll Franciska