Van egy perced? Csak gyűlik…

Ne tartsd magadban, de azért ne is zúdítsd rá indulatból. Hol az arany középút az ösztön és a logika között? Hanna mindig szélsőséges volt, de én is csak elméletileg tudom.

- Megint az az átkozott paradicsom!
- Felmentek az árak a piacon, vagy összevesztetek?
- Még nem... De össze fogunk. Én ezt már nem bírom. Nyeltem egyet hétfőn, mert hiába emlékeztettem aznap kétszer is, nem vett paradicsomot. Úgy voltam vele, ilyen apróságon ne zörrenjünk össze, nem éri meg. Ettem mást. Kedden megint nem vitte ki a szemetet, majd elfelejtette az állásinterjúm, szerdán én hívtam fel az anyját helyette, és továbbra sem kérdezte meg, hogy megkaptam-e a munkát. Jó, ő ilyen kis szétszórt gondoltam, ne akadjunk fenn. De aztán tegnap három órával később jött haza, pedig félóránként elindult sms-ben. Mégis milyen időintervallum a mindjárt?

Photo by Julien L on Unsplash

- Azt hiszem kicsit rövidebb, mint a nemsokára, de hosszabb, mint az azonnal.
- Ne fokozd... Ma meg egy dolgot kértem, hogy hozzon a boltból...
- Paradicsomot?
- És elfelejtette! A legjobb mentség az lenne, ha azt mondaná, ne haragudj, de rácsukódott a fejemre a fotocellás ajtó, és átgurult felettem egy bevásárlókocsi, így amnéziás lettem minden olyan dologra, ami veled kapcsolatos.

- Tudom, hülye kérdés, de mikor tervezted megosztani vele a sérelmeidet?
- Ó ne aggódj, nemsokára itthon van, és lesz itt Tomatina! Minden paradicsomom rázúdítom.

- Mielőtt megszégyenítenéd Buñol teljes lakosságát, azért szerintem inkább helyezd szépen az árut egyenként a kasszaszalagra. Nem lehetséges, hogy ő nem tudja, téged mi és mennyire zavar, mert nem tetted még szóvá?
- Szóval az én hibám?
- Hogy nem mondod el, és pufogsz az igen. Hogy nekem szegezed ezt a kérdést, még inkább igen.  Hogy ő ennyire figyelmetlen, az semmiképp sem. Hagyod, hogy veled az legyen, az igen. De ha azonnal nekiesel, hidd el, nem arra fog emlékezni, mit mondtál, csupán a hangerődre és a vérnyomásodra.

- Csak úgy ültessem le, és mondjam el neki mivel bántott meg? Semmi dráma? Úgy hogy jegyzi meg? Én nem tudom elfelejteni!
- Márpedig nem az a cél, hogy te emlékezz erre...