Csillogó nyári alkalmi smink lépésről lépésre

Idén nyáron a csillogásé a főszerep. Javában zajlanak az esküvők és a fesztiválok, ezért hoztam neked egy otthon is könnyen elkészíthető, csillogó, nyári alkalmi sminket, amit tuti imádni fogsz!

Forrás: Gáll Franciska

Első lépésként fontos az arc megfelelő tisztítása és hidratálása, mert nyáron jobban izzadunk, a pórusaink kitágulnak, így a szennyeződések is könnyebben jutnak a bőrbe. Nyárra mindig egy könnyebb állagú alapozót vagy BB krémet válassz, mert nemcsak jól fed, de a leégés veszélyétől is megvédi az arcot.

Forrás: Gáll Franciska

Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem az első napsugarakkal azonnal előjönnek a szeplőim is, amit sokan szexinek tartanak, kár lenne őket elfedni. Ha te is szeplős vagy, viseld büszkén a pöttyeidet, ha pedig nincs, de szeretnél, arra is van megoldás: mostanában divat lett barna tussal vagy szemceruzával egy-két halvány pöttyöt varázsolni az arcra.

Forrás: Gáll Franciska

A tartósság és az elkenődés elkerülése érdekében a szemeiden használj matt színű primert vagy bázist, ez nagyon jó alapot ad a szemsminknek. Manapság egyre gyakoribb, hogy a sminkmárkák vízálló termékekkel rukkolnak elő, így könnyedén találsz már krémes szemfestékeket, szemhéjtust és szempillaspirált is, ami nem kenődik el, úgyhogy egy strandos vagy medencés buli sem lehet akadály!

Forrás: Gáll Franciska

A nyár slágere a bronzosító, jobban kiemeli a napbarnított bőrt, és egy kis highlighterrel és pirosítóval együtt természetes csillogást tükröz az arcon. Az ajkak hangsúlyozásánál is figyelj, hogy lágy, natúr, világosabb színeket használj, egy kis szájfénnyel, vagy azonnal száradó, folyékony matt rúzzsal feldobva.

Ha későn van vége a bulinak, hazaérve akkor is mosd le az aznapi sminket micellás vízzel és arctisztító tonikkal, így alvás közben is pihen a bőröd, és másnapra újra friss és üde lesz! 

A természetes, de mégis ragyogó hatású sminkemet Pfitzner-Huber Marianna profi sminkes készítette, bronzos és púderes színek használatával.