Ha pici, cuki és színes: akkor bizony női autó

Toyota Yaris, Fiat 500, Mini Cooper. Sokan, ha meglátnak egyet közülük, rögtön azt mondják: ezt csakis egy hölgy kocsija lehet. De miért is?

A szebbik nem képviselői közül valószínűleg sokan nem értik, miért néznek rájuk furcsán, ha kiszállnak egy nagy, városi SUV-ból vagy egy sportos járgányból. Valljuk be nem ez a megszokott választás a nők részéről, ha autóvezetésről van szó.

Forrás: Pixabay

Míg régen nem volt fontos a dizájnja és a külső megjelenése a gépeknek, addig manapság már a 21. századi női vezetők nagy része stílusos, praktikus (méreteiben megfelelő), városban könnyen parkolható, hosszú útra mégis biztonságos és kényelmes kisautót választ elsősorban. 

Forrás: Pexels

 A Világ Női Autójának zsűrije is főként ezeket a szempontokat veszi figyelembe, amikor megválasztják az adott év legjobb négykerekűjeit. A társaság tiszteletbeli elnöke (és egyben 2009-es alapítója) Sandy Myhre szerint azonban nem csak a fent említett dolgokat kell figyelembe venni. A statisztikák azt mutatják, hogy a nők jelentősen nagyobb arányban szállítanak gyerekeket az autóban, mint a férfiak, és ezt a tényt autóvásárlásnál is szem előtt kell tartaniuk.

Persze ő is kijelentette, hogy náluk az egyes kategóriák győztesei nem „női autók", hiszen olyanok igazság szerint nem is léteznek, ráadásul például, ha valaki egy Porsche 911-est akar venni hölgy létére, akkor pont olyan szempontok alapján választja azt, mint a férfiak.

Természetesen a trendek követése miatt egyre több „kisautót" gyártó készít modelljeiből nemcsak benzines vagy dízeles változatot, hanem lágy-hibrid vagy akár plug-in-hibrid változatot is, így a kínálat 2021-ben már hatalmas a piacon.

De akkor lássuk is, hogy az internet népe és a szakértők véleménye alapján, melyek a leginkább női gépkocsik:

Városi autók: Toyota Yaris, Fiat 500, Volkswagen Golf,
Családi autók: Skoda Octavia, Kia Rio, BMW 4-series, Audi A3
Városi terepjárók: Mazda CX5, Nissan Juke, Mercedes Benz GLA, Renault Captur

Luxus autók: Mercedes Benz S-Class