Dekoráld otthonodat gyönyörű virágokkal!

Talán a világ legelső lakásdekorációja is virágokból készült a barlangrajzok mellett. Ez a szokás mit sem vesztett népszerűségéből. Így készíthetsz lakásdíszeket gyönyörű virágokból!

Mindig van valamilyen trend a virágkötészetben. Az elmúlt években a dobozos, vágott virágok, illetve a mackó formájú ajándékcsokor hódított.

Lehet, hogy giccsesek, de mindenképpen nagyon népszerűvé váltak. A közösségi média felületein szinte nem volt olyan celeb, aki ne kapott volna eljegyzésre, karácsonyra, szülinapra egy rózsamacit.

Ha szeretnél saját kezűleg készíteni valamilyen szép, virágos díszt, a következő néhány tipp a segítségedre lehet.

SZÁRÍTÁS

Virágok préselésével már biztosan te is próbálkoztál gyerekkorodban. Csak bedobtad a könyv lapjai közé és néhány nap múlva a szép, lapos növényke kissé megfakulva ugyan, de örök emlékké vált.

Ez a legegyszerűbb megoldás, ha a virág nedvességtartalmát szeretnéd eltávolítani, ám még jobb, ha további nehezékeket helyezel rá.

A préselt virágokat bekeretezheted, műanyagba, vagy kerámiába nyomhatod, így rengeteg díszt, edényt, kulcstartót tehetsz egyedivé.

Az egyszerűség mindig nyerő. Személyes kedvencem a préselt, keretezett virágcsokor. Nem lehet ennél minimalistább egy dísz, mégis sokat számít egy üres falfelületen.

A legtöbb virág könnyedén beszerezhető virágboltokból, de az útmenti, kósza ibolyák és pipacsok is tündöklő ékességei lehetnek a szobádnak.

A következő videóban 5 módszert is megismerhetsz a virágok szakszerű, otthoni szárításához.

CSOKOR

A fent említett dobozos, illetve formázott csokrok alapját a tűzőhab adja. Ez remekül tartja a vizet egy rövidebb áztatás után, és remekül faragható a kívánt méretre.

Itt már csak a kreativitásodra lesz szükség! Kombinálhatod a friss és szárított virágokat, a zöld, lazító szálakat, páfrányokat szalagokkal, különleges dobozokkal, origamival, vagy az alkalomhoz illő ajándékok beépítésével!

Virágos, szép napot mindenkinek!