Tudtad, hogy a modellek nem napozhatnak?! Figyelj, most elmondom miért!

Végre itt a nyár és a verőfényes napsütés, irány a strand! Jól hangzik, de nem egy modellnek.

Rendszerint ilyenkor kezdődik a portfólióépítés külföldön, és hiába utazunk a világ legszebb városaiba, ha modellként munkát akarunk kapni, jobb ha a napsütést inkább kerüljük, vagy nagyon elővigyázatosan indulunk strandolni egy-egy szabadnapon. 

Forrás: Gáll Franciska

Mivel az ügynökség az első tesztfotókkal a természetes bőrszínünkkel ajánl ki minket egy munkára, a megrendelő nem fog örülni, ha lebarnultan, vagy leégve érkezünk, főleg egy hófehér bőrű lány esetében.  

Általában mindig egy szezonnal előrébb járunk, és sokszor nyáron már az őszi-téli kollekciókat fotózzuk vagy mutatjuk be a kifutón, és valljuk be elég vicces és kínos is egyben, ha lebarnult arccal pózolunk talpig sapkában-sálban, nagykabátban. Nem is beszélve a fürdőruhacsíkról! Nagyon sokszor hallottam divatbemutatón a nézőktől, hogy milyen ciki volt, mikor a modell napbarnított bőrén egy kivágott ruhánál látszódott a fürdőruha fazonja.

Forrás: Gáll Franciska

Egy fotózáson a fotós ezeket még ki tudja retusálni, de ezzel az ő munkáját is csak nehezítjük. Sokszor volt tengerparti fotózásom a legnagyobb melegben: a stylist folyton bekent naptejjel, vagy napernyőt tartottak a fejem fölé a fotózás szünetében, hogy egy percig se érjen a nap. És volt, hogy csak bokáig mehettem be a vízbe, nehogy baja legyen a fürdőruhának...

Forrás: Gáll Franciska

Nincs könnyű dolga egy modellnek, hiszen napközben a legnagyobb hőségben kell castingokra menni, amikor elég pár perc és már meg is fog a nap, ezért nagyon fontos a fényvédelem: 

Mindig kend magad magas UV faktorú naptejjel, viselj kalapot, napszemüveget és egy vékony vállkendőt vagy fehér inget!  

A jelszó pedig a hidratálás!

Igyál naponta 2-3 liter folyadékot, lehetőleg mindig vigyél magaddal egy palack vizet, ha pedig még fogyni is szeretnél, nyomd bele egy citrom levét vagy gyömbért és uborkát, mert ezek zsírégető hatásúak is!