Házi pizzatészta kenyérsütőben

Gasztronómia hete: A pizza elkészítése időigényes művelet, ezért tökéletes megoldás, ha az első fázist inkább egy gép végzi el helyetted. Mutatjuk, mi kell hozzá!

Amikor élesztős tésztát készítesz, számítani kell arra, hogy a gyúrás és a kelesztés komoly odafigyelést igényel majd. A kenyérsütőnél ez annyiban merül ki, hogy minden összetevőt bedobsz a gépbe és ha "szól", érte mész.

TÉSZTA

A nyers pizzatésztaPhoto by Tamara Gak on Unsplash

Ez a nagyon egyszerű recept mindig jó választás, hiszen könnyen beszerezhető az összes alapanyag.

Tehát a hozzávalók:
- 1 evőkanál Olívaolaj
- 240 ml Víz
- 1,5 teáskanál Só
- 480 g Liszt
- 1 kávéskanál instant élesztő

Tényleg semmit nem kell csinálni innentől kezdve, csak hagyni, hogy a gép végezze a dolgát. A saját gépemen például a 11-es programot kell beállítani és már megy is minden magától.

SZÓSZ

Felkerül rá a sugo, azaz a házi pizzaszószKaterina Holmes fotója a Pexels oldaláról

Ha nagyon profi pizzaszószt szeretnél készíteni, friss paradicsommal dolgozz!

A paradicsomokat ilyenkor meg kell hámozni (leforrázni, majd hideg víz alá tartani, hogy könnyebben leváljon a héja), majd le kell passzírozni, hogy a serpenyőben már csak a fűszerezésre legyen gondod.  

A konzerv paradicsom szintén jó választás, hiszen itt már tényleg csak az ízesítésé a főszerep.

A legalapvetőbb fűszerek a következők: vöröshagyma, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, bors, só, fűszerpaprika.

Ezt kedved szerint variálhatod és az sem baj, ha valami esetleg kimarad.

Ebben a videóban például egy tökéletes pizzaszósz készül konzerv felhasználásával:

A harmadik lehetőség a készen kapható pizzaszósz. Ehhez nem kell különösebb használati útmutató. A kinyújtott tésztára kerül és jöhet is a feltét!

FELTÉT

Itt nyer teret a kreativitás, hiszen gyakorlatilag bármi felkerülhet a pizza tetejére. Zöldségek, húsok, (de már egyre meredekebb, édes verziókról is hallani lehet).

A feltét szabadon variálhatóKaterina Holmes fotója a Pexels oldaláról

A legfontosabb mégis a sajt! A Margherita-ához nem is kell más, ennyiből áll és a maga egyszerűségével tökéletes nyári ebéd lehet.

SÜTÉS

Az előmelegített sütőben (persze csak ha nincs otthon kemencéd) 15-20 perc alatt el is készül!

A kész pizza szemetgyönyörködtető és ami a legfontosabb: finom.Forrás: Unsplash

Jó étvágyat mindenkinek!