Süteményt sütni rizsfőzőben? Sima ügy!

Két évvel ezelőtt vásároltam egy rizsfőzőt. Nem tudtam, hogy ez is egy olyan vétel lesz-e, ami konyhai gépek esetében gyakran előfordul: évente összesen egyszer veszem elő, és olyankor mindig megállapítom, hogy ez aztán jó gép, többet kellene használni!

A rizsfőző bevált és hetente többször is üzembe helyezem. Nagyon praktikus! (Ami azt jelenti, hogy mindent bele lehet küldeni egyszerre és a végeredmény egy komplett főfogás lesz.)

Eleinte kizárólag rizses ételekkel kísérleteztem, azonban hamar rájöttem, hogy mennyi mindenre jó még ez az egy funkciós eszköz! A zöldségpárolás és a tésztaszószok elkészítése is sokkal kényelmesebb így.

Forrás: Shutterstock

A legnagyobb felfedezés mégis az omlett volt. Imádom a parasztreggelit (krumplis, hagymás rántotta) és reméltem, hogy működhet rizsfőzőben is. Nemhogy működik, de szerintem így sokkal finomabb, mint a klasszikus verzió. Egy szép, kerek kis omlett lesz belőle. Innen már tényleg csak néhány lépés, hogy tortácska is készüljön benne.

Amikor először megláttam, hogy YouTuberek mi mindent művelnek a rizsfőzővel, tudtam, hogy életem legjobb befektetése volt ez a gép. A tortáknál úgy fellelkesültem, hogy azonnal alapanyagok után kutattam a konyhában.

Bár már nem elérhető az a videó, ami alapján először dolgoztam, de ez nagyon hasonlít rá.

Nyilván nem lesz ugyanolyan, mint ami sütőben készül, nem kell csodát várni, de mindenképp különleges és finom desszertet készíthetsz benne.

Amire a legjobban figyelj oda (nem csak a torták esetében), az az edény megfelelő olajozása, mert anélkül szinte lehetetlenség leválasztani a faláról. Az aljára pedig minden esetben érdemes sütőpapírt tenni!