Ebéd utáni desszert: mosogatószivacs

A tortadíszítés napjainkra már-már külön művészeti ággá nőtte ki magát. Vajon házilag is készíthető olyan sütemény, ami a megszólalásig hasonlít valami teljesen másra?

Több reality show készült már cukrászati témakörben, nem véletlenül. Tényleg olyan jó nézni, ahogy az egyszerű piskóta valahogy focipályává, vagy egy komplett városrésszé alakul a mestercukrászok kezei alatt.

Persze ők profi szakemberek, ezt tanulták, évek óta mást sem csinálnak, és a legjobb eszközök, alapanyagok állnak a rendelkezésükre. Úgy könnyű! (Vagy nem.)

De neked sem kell rögtön a legnehezebbel kezdeni!

Gyakran előfordul, hogy sütős-főzős videókra alszom el. Ekkor keveredett elém ez a videó, amitől azonnal kipattant a szemem, és úgy éreztem, hogy rögtön ki kell próbálnom:

(Persze nem készítettem el azonnal, de mindenképp nagy hatást gyakorolt rám. A következő kérdésem már csak az volt magamhoz, hogy miért érzek olthatatlan vágyat arra, hogy megegyek valamit, ami egy mosogatószivacsra hasonlít.)

Egy házibuliban mindig helye van valami könnyű sütinek, ami csak akkor lehet még jobb, ha nem a megszokott külsővel tálalod! Ugyanolyan realisztikus remekmű lesz ez a kis szivacs is, csupán kevésbé komplikált.

Nekem egyébként ez a recept vált be, mert úgy gondolom, hogy a citromos piskóta illik leginkább ehhez a desszerthez. Csak fokozza az élményt, ha még illataiban is egy citrusos mosogatószert idéz ez a finomság.

Nagy mázli, hogy ennél a süteménynél az sem hátrány, ha véletlenül beesik, vagy épp túlságosan megemelkedik a teteje, mert a használt mosogatószivacs is hajlik jobbra-balra. Csak realisztikusabb lesz, bármi baleset történjék is a sütés során.

Forrás: Pintér Daniella

Ezt az esztétikai élményt megkoronázhatod egy kis tojásfehérjéből készült laza habbal, ha a tetejére kanalazod.