Villámgyors tonhalas tészta

Barátnőm, Nóri szerint ez a világ legegyszerűbb és legnagyszerűbb ebédje. Mindig variálunk rajta valamit, de két dolog állandó: a tonhal és a szárított paradicsom; "ők" ketten pont olyan elválaszthatatlanok, mint mi.

Hozzávalók 4 főre:

- 250 g durum tészta
- 2 db konzerv tonhal (2x 160gr)
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olíva olaj
- halfűszerkeverék
- 5-6 db szárított paradicsom
- 1 csomag bébispenót
- 200 ml habtejszín
- Parmezán sajt (ízlés szerint)
- Pár csepp citromlé
- Só, bors

A villámgyors tonhalas tészta hozzávalóiForrás: Monostori Rita

 Elkészítés:

Forrás: Monostori Rita

 Először a tésztával kezdünk. A lobogó vizet sózzuk, majd bele tesszük a tésztát, és "aldente"-re főzzük. A főzőlére a végén még szükségünk lesz, ezért egy merőkanállal őrizzünk meg belőle.

Forrás: Monostori Rita

Amíg a tészta fő, a vöröshagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon üvegesre pároljuk. Ezután hozzátesszük a tonhalat, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Kifejezetten halakhoz való fűszerkeverékkel összeforgatjuk, és pár percig pároljuk.

Forrás: Monostori Rita

Mivel a parmezán és a kész fűszermixek  önmagukban is sósak, ezért plusz sót csak a főzés végén adjunk az ételhez, amennyiben úgy érezzük.

Forrás: Monostori Rita

Jöhet a bébispenót, nem kell megijedni a mennyiségtől, villámgyorsan össze fog esni. Ha kész, mehet a kis darabokra vágott szárított paradicsom is.

Forrás: Monostori Rita

Elkeverjük, és hozzáöntjük a tejszínt. Így felforraljuk, amíg rotyogni nem kezd. Közben végig kevergetjük.

Forrás: Monostori Rita

Két-három percig még főzzük, majd hozzáteszünk pár csepp citromlevet, a parmezán sajt egy részét, és egy decit a tészta főzőlevéből. A leszűrt tésztát hozzáadjuk, és óvatosan átforgatjuk.

Forrás: Monostori Rita

Tálaláskor frissen őrölt borssal és a maradék sajttal meghintjük.

Forrás: Monostori Rita