Élet a fagyasztó mélyén

Annyira mindennapos lett azt látni, mindenki milyen egészségesen él, hogy az ellenkezőjét tenni, és enni már egyáltalán nem instagyanús.

A főzőműsorok és paprikatévék világában a kreatív konyha bűvöletében élünk. Fine dining miatt betesszük a szuvidba, majd visszaredukáljuk a zsüt és voilá! kész.

Ezzel ellentétben mit csinál az átlagos magyar koleszos? Előkapja a két hónapja lefagyasztott - hiszen anya kedvence hazajön - vasárnapi töltött káposztát, bedobja 750W-on öt perce a mikróba, és hirtelen a családi asztalnál érzi magát. Csak apa beszólása hiányzik, hogy öltözz már fel fiam, a pizsamát ilyenkorra illik levenni. Itt viszont ami eddig ágy volt, most asztal, ölében tálca és remény.

Az élvonal másik végéről pedig ömlenek a low carb és vegán, a mindenmentes mert ízmentes, valamint az anti-fehérliszt klub xilittel, hozzáadott cukor nélkül hashtagek. Én meg állok ott a hűtő előtt bárgyú fejjel, hogy #mutimiteszel, és azon agonizálok, mivel dobjam fel a remekbe szabott kis halrudacskáimat.

Őrületes időspórolásban vagyok. Amíg előmelegítettem a sütőt száznyolcvan fokra légkeverésen, válaszoltam a főnököm e-mailjeire, betettem egy mosást, kiteregettem az előzőt, elfelejtettem, hogy megy a sütő, és beszippantott a laptop.

Forrás: AFP/Photononstop/Riccardo Sala

Szóval merengek a frigónál, tálaljam-e egy polccal feljebbről mirelit zöldséggel, mert én is egészséges vagyok, vagy csak szimatoljak bele a tegnapi kukoricás rizs dobozába, jó lesz az még csatakiáltással. Feldobhatom tartárral, bár az most macerás, így inkább marad minden a régi, simán majonézzel.

Nem csak a háromórás maratoni rostok a konyhában eredményezhet #foodporn érzést. Számomra egy sűrű nap után egy parádésan szétrobbantott virsli is lehet egy igazán boldog tunkolós vacsora.

Forrás: Jeremy Keith/Flickr

Van az a jó kis aranyközépút című elnevezés. Vonatkozik ez az étkezésre is. Ha jól esik, ha most csupán erre van idő, ha nem okoz meaculpa lelkiismeretfurdalást, miért ne? Fotózni és mutimitenni meg a tányéron kívül még annyi mindent lehet.