DIY: Díszítsük magunkat hennával!

A nyár érkezésével a modern csillámtetoválások és a matricás tetkók is hódítanak, de nem újkeletű dolog az ideiglenes testfestés sem. Nézzük, mivel csinosítják magukat a fiatalok évezredek óta!

A hennafestés az egyik legtermészetesebb megoldás, ha színezni szeretnénk a hajunkat, vagy a szemöldökünket, de kiválóan ékesíthetjük bőrünket is a gyönyörű mintákkal.

A henna szó jelentése áldott, és egy (a füzényfélék családjába tartozó) növényből vonják ki a barnásvörös festékanyagot.

Ahhoz, hogy megfelelő minőségű hennapasztát tudjanak készíteni, először is a leveleket kiszárítják, majd finom porrá zúzzák. Mivel a szín savas környezetben aktiválódik, citromlével, vagy feketekávéval, esetleg fekete tea főzetével vegyítik. A tartósság érdekében illóolajokat kevernek hozzá és egy kis cukrot kevernek bele, hogy biztosan a bőrön maradjon a paszta.

Forrás: Unsplash

Eredetileg a hennafestést jeles napokon, főként ünnepségeken, esküvőkön alkalmazták, hogy a menyasszony keze és lábfeje még díszesebb legyen, illetve a motívumok védelmező, szerencsehozó erővel is bírtak a hagyomány szerint.

Ma már könnyen beszerezhető a kész, tölcséres verzió, mellyel vidáman eltölthetjük az időt és feldobhatjuk a külsőnket!

Nekem a klasszikus, barna színű tetszik, ezért ezt próbáltam ki, de elérhető a fekete változat is.

Forrás: Pintér Daniella

Legnagyobb meglepetésemre nagyon sok festék van benne, visszazárható, és egy ideig tárolható is. 

Fontos tudni, hogy a henna tartóssága függ a hennapaszta összetételétől és a viselő bőrének típusától!  

Forrás: Pintér Daniella

Először egy delfinnel próbálkoztam, amit előrajzoltam a pontosság kedvéért. Megvártam, hogy  leszáradjon a vastagabb réteg és lekapargattam a felesleget. Ezután nem volt megállás. 

Forrás: Pintér Daniella

Persze a lehetőségek száma végtelen, és sokat segíthetnek a sablonok, de nagyon szórakoztató a freestyle testfestés is!

Firkáljuk össze magunkat!