Horgolj egyedi bikini felsőt

Amikor arra gondolok, hogy itt a nyár és kell majd valami napozós, strandolós szett, tudom, hogy kegyetlen procedúra elé nézek. Nyilván szeretném, hogy kényelmes legyen, mindenhol passzoljon, bírja a strapát, de ne legyen túl drága. Tényleg képtelenségnek tűnik. Arra jutottam, hogy nincs más megoldás, el kell készítenem saját magamnak.

A horgolt bikinik egyébként is divatosak mostanában, ráadásul biztosan olyan színű lesz, amilyet szeretnél, és a méretét is tökéletesen beállíthatod!

A kicsit bohém, mégis elegáns melltartó a végtelenségig díszíthető, miután elkészült az alapja. Ezt fogom most bemutatni!

Azért választottam az alábbi sablont, mert láthatóan könnyű elkészíteni. Egyráhajtásos pálcákkal dolgozunk végig: 

3-as fonalat és 4-es tűt választottam ehhez a ruhadarabhoz.

Forrás: Pintér Daniella

Ha megvan a 15 szem, már csak U-alakban kell haladni oda-vissza.

Forrás: Pintér Daniella
Forrás: Pintér Daniella

A sablon 7 sort ajánl, azonban nekem +2 kellett még a megfelelő mérethez. Ha minden befejezett sorvégnél magadhoz méred, könnyen kiderül, hogy szükséges-e folytatni a horgolást. A második háromszögnél (és a további bikinifelsők készítésénél) könnyebb dolgod lesz, hiszen csak meg kell ismételned ugyanezt. 

Forrás: Pintér Daniella

A pántokat a legegyszerűbb módon, egysoros horgolt zsinórból készítettem. Alul összekapcsoltam a két mellrészt és plusz egy sorral toldottam meg a jó tartás érdekében.

Fontos, hogy mindig igazítsd neked megfelelő méretűre a pántokat is, illetve, ha nem elegendő a zsinór vastagsága, szánj időt a szélesítésére, hogy használat közben ne okozzon kényelmetlenséget! 

Forrás: Pintér Daniella
Forrás: Pintér Daniella

Kész is van a tökéletesen személyre szabott bikinifelső!

Ebből az alapból egyébként készíthetsz ruhát, ha varrsz rá egy hosszabb szoknyarészt valamilyen könnyű textilből. Ha pedig folytatod a horgolást a mell alatti részen, gyönyörű topod lesz!

Kellemes időtöltést!