Hasznos díszek a veteményesben - DIY jelölő kavics fillérekből

Időjárás szempontjából az idei tavasz meglehetősen furcsa volt. Sajnos nagyon sok termés károsodott a hideg miatt, ami azt jelenti, hogy kevés, de drága lesz a zöldség és a gyümölcs a boltokban. Egy lehetőségünk azonban maradt: a saját kertünkben, vagy a balkonon még mindig nem késő elkezdeni a növények nevelgetését! Lássuk, hogyan készülnek ehhez a kiegészítők!

Először is nagyon jó program kavicsot gyűjteni. (Emlékezzünk csak a gyerekkorunkra!)

Akár egy esti séta alkalmával beszerezhető néhány darab, de kertészetben, vagy hobbi boltokban is kapható mindenféle folyami kavics. Nekem elég volt a kertig menni és gyűjtögetni.

Forrás: Pintér Daniella

Alapos felülettisztítást végeztem, majd hagytam megszáradni a köveket. Közben kitaláltam, hogy melyik minta kerül majd rájuk. Főként a természetes forma határozta ezt meg, de teljesen szabad terep! Azt is el tudom képzelni, hogy esetleg mozaikszerűen, több darabból áll össze a kép!

Forrás: Pintér Daniella

Először a zöldségek alap színe került fel. Miután teljesen megszáradt az akrilfesték, a leveleket, szárakat és egyéb részleteket (egy vékonyabb ecsettel) festettem meg. Végül alkoholos filccel kontúroztam, majd lakk spray-vel fixáltam az elkészült alkotásokat.

(Gyorsabb megoldás, ha csak színezzük a kavicsokat, majd valamilyen lakkfilccel ráírjuk a növények nevét.)

Forrás:Pintér Daniella

A paradicsom és az eper hamarosan termést hoz.

Forrás: Pintér Daniella
Forrás: Pintér Daniella

A tökfélék és a gyökérnövények még rejtőzködnek.

Megkérdeztem egy kedves kertész ismerősömet, hogy meddig kell még várni az idei szüretre.
Szerinte az időjárás miatt nagyjából két hetes elmaradásban van a természet az átlagoshoz képest, aggodalomra semmi ok, de egy kis türelemre szükség lesz!

A türelem rózsát terem, a kreativitás pedig gyönyörű környezetet!

Forrás: Pintér Daniella