Tükröm-tükröm, mondd meg nékem! - Így alakulnak át a csajok a filmekben

"Az egyetlen állandó a változás maga", tartja a mondás, de mi lehet érdekesebb a változás pillanatánál? Az odavezető út és a sokféle következmény. Nézzük meg, mi történik, ha az átalakulásé a főszerep!

A makeover műsorok a 2000-es évek elejétől kezdtek egyre népszerűbbé válni világszerte. Egymás után jöttek a filmek és realityk érdekes, emberi történetekkel. A szereplők külsejének, lakásának, vagy autójának felújítása során mutatták be, hogy életeket menthet, ha nem félünk változtatni bizonyos dolgokon.

Íme néhány tévés példa:

  • Smaci, lagzi, tipli?
  • Plain Jane
  • Csini, dögös, botrányos
  • Topmodell leszek
  • A nagy házalakítás
  • Pimp my Ride

A filmek esetében egy-egy klasszikus történet mindig jó kiindulási pont. Hiába tudjuk előre, hogy mi fog történni, mindig lelkesen drukkolunk a "hercegnőnek", akit szorgos kis segítői varázsolnak még nagyszerűbbé.

LOS ANGELES-I TÜNDÉRMESE

A film eredeti címe A Cinderella Story, vagyis a Hamupipőke történet. A cselekmény követi az eredeti mesét modern formában. Megjelenik a gonosz mostoha, a mostohanővérek, tündérkeresztanya és persze a herceg. Sam átalakulása a kolléganőjének köszönhető, aki felajánlja esküvői ruháját, így a lány teljes pompájában találkozhat kiszemeltjével.

 

 

AZ ÖRDÖG PRADÁT VISEL

A gyakornok Andrea és a divatikon Miranda távolabb már nem is állhatnának egymástól. Miranda kifulladásig ugráltatja újdonsült asszisztensét, aki mindent eltűr a szakmai előrelépés érdekében. A feszültség egyre nő köztük, de valamiért mégis kedvelik a másikat. Andrea hajlandó a divat iránt érzett mély megvetését félretenni és stylistok segítségét kéri, hogy sikkesebbé válhasson.

 

 

NEVELETLEN HERCEGNŐ

A legnagyobb átalakulás talán ebben a filmben figyelhető meg. Itt tényleg szélsőséges állapotokról beszélhetünk. (Na jó, a Feketék fehéren kivételével.) A kétbalkezes, pancser tini egyértelműen alkalmatlan hercegnői posztjának betöltésére, pedig most ez a kötelessége. Nála nem csak külső módosításokra lesz szükség. Komoly oktatáson kell részt vennie, hogy a modorát is helyrehozzák.

 

Most, hogy már kiderült, miből lesz a cserebogár, megyek és átalakítom magam! Bár lenne egy digitális gardróbom, mint Cher Horowitznek a Spinédzserekben!