Nagy a Tinder állatkertje és alacsony a kerítés

Akárcsak a közösségi média oly sok szegmense, a társkereső alkalmazások és website-ok világa is mesterségesen kreált univerzum. Mindenki igyekszik a legjobb oldalát mutatni, de vajon valóban kifizetődő ez hosszú távon?

Aki valaha is szerencsét próbált az online társkeresők világában, tudja, hogy sokan szinte bármit megtennének azért, hogy jó színben tűnhessenek fel a potenciális partnerek előtt, vagy elérjék céljaikat - még akkor is, ha azok nem feltétlenül tisztességesek.

Ezekbe a gyakran pofaszakasztó jellegzetességekbe talán te is belefutottál már netes párkeresés közben.

"500/hó, heti 1-2 alkalom!"

Ők a sugar daddys oldalakról szabadult Rómeók, akik úgy gondolják, vonzóbbak lesznek a kiszemelt hölgy szemében, ha anyagi ellenszolgáltatást ajánlanak fel kegyeiért. Nem tisztem kritizálni az ilyen jellegű kapcsolatokat, de ezek kialakítására létezik más platform, és az nem a Tinder.

Páratlan párosok

Harmadik felet keresnek játszadozásra, de csak egyikük fotója van kint, vagy ami még bosszantóbb, nem is jelzik ezt a szándékukat sehol, csak a match után derül ki, miben is sántikálnak.

Közönséges kamusok

Külföldi modellek vagy hétköznapi, de jó külsejű felhasználók képeivel csalják lépre a gyanútlan áldozatokat. A találkozót húzzák-halasztják, addig pedig minden erejükkel arra fókuszálnak, hogy minél több kompromittáló fotót sajtoljanak ki chatpartnerükből. Nem ritka, hogy egész profilokat lopnak el ily módon, és ezeket a kicsalt képeket küldözgetik tovább az azokon szereplő egyént megszemélyesítve.

Felismerhetetlen fotók

Napszemüveget, sapkát, sálat, kapucnit visel, vagy csak az arca fele látszik, esetleg olyan messziről van lefotózva, hogy ember legyen a talpán, aki képes kikövetkeztetni, hogy is néz ki valójában. Az arcátlanság netovábbja, amikor ez a típus közli, hogy ő a személyes találkozások híve, és nem szeret napokig chatelni. Ember, a húspiacon vagyunk, szép dolog a belső értékek promotálása, de a sunnyogás egyáltalán nem fair!

Ezeréves képek

Én belefutottam már olyan bemutatkozóba, melyben az illető közölte, hogy már nem úgy néz ki, mint a képeken. Azaz: nesze semmi, fogd meg jól! Még borzasztóbb, ha ezt elfelejti megemlíteni, és a találkozón derül ki, hogy felszedett tíz kilót, vagy mégsem tartja olyan jól magát, mint hitted, hiszen a képei még a diplomaosztó afterpartyn készültek.