Rizsázás az elmúlt hónapról

Előző cikkem a rizsvízről nagyon sok reményt adott a hajnövekedést illetően. Ahogy ígértem, itt vagyok az élménybeszámolóval. Kipróbáltam, nézzük meg, mi történt!

KÉSZÜLŐDÉS

 

Copyright: Heike Rau/123RF

Először is nagyon oda kellett figyelnem, hogy véletlenül se felejtsem el beáztatni a rizst a hajmosást megelőző estéken. Teljesen új élmény volt, hiszen sosem szoktam ennyi figyelmet fordítani a hajamra, és nagyon felesleges tevékenységnek éreztem.

(Természetesen a rizst minden esetben felhasználtam, nem dobtam ki az áztatás után!)

HASZNÁLAT

Jó ötlet volt a füles pohár, mert így valóban könnyebb öntögetni. Samponozás után használtam, nem hagytam rajta, ezért lehet, hogy úgy más lenne az eredmény, én most erről a változatról fogok beszámolni.

EREDMÉNY

Hogy egészen őszinte legyek, arra számítottam, hogy a világon semmi sem fog történni a hajammal. Biztos voltam benne, de ha már elkezdtem, végigcsinálom!

Szerencsére nem lett igazam!

A hajam nem nőtt gyorsabban, mint máskor, tehát az én esetemben ez nem egy hajnövesztő csodaszer. Három dolgot tudok elmondani:

1. Nagyon csillogóssá válik az öblítés után.

Hajmosás után közvetlenül teljesen úgy nézett ki a hajam, mintha a szalonból léptem volna ki. Annyira fényessé vált, hogy el sem hittem! Emiatt mindenképpen megérte!

2. Nem töredeznek a hajvégek.

A hajam egyébként sem nagyon töredezik, de most egyáltalán nem fedeztem fel újabb, szálas hajvégeket. Talán ez a legnagyobb előnye ennek a folyadéknak, mert az egyéb hajvégápoló szerek nagyon drágák.

3. Többen megjegyezték, hogy sokkal világosabbnak tűnik.

Ezt betudom az első pontban említett fénylő hatásnak. Nem gondolom, hogy világosítana bármit is a hajon a rizsvíz, mindenesetre mások úgy érzékelhetik.

Forrás: Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról

Ez volt tehát a rizsvizes hónap. Valószínűleg nem fogom többször használni, de nagyon érdekes kísérlet volt!