Kacérkodsz a műszempillával? Fogadd meg a szakértő tanácsait!

Amikor valaki azt állítja, hogy csak egyetlen különleges alkalomra szeretne pillát építtetni, a tapasztalt műszempilla-viselők csak kuncognak magukban. Ez bizony szerelem lehet első látásra, melynek köszönhetően az illető valószínűleg nem is akar majd megválni új szerzeményeitől.

Amilyen gyönyörű, annyi odafigyelést kíván egy tartós, épített pillasor. Aggodalomra azonban semmi ok, az ápolás fortélyait könnyű elsajátítani, és a legtöbben hamar hozzá is szoknak szemhéjaik új, fenséges díszeihez.

Ha eldöntötted, hogy beleveted magad ebbe az izgalmas szépségkalandba, először is keress megbízható szakembert, aki biztosan nem tartozik majd az olcsó kategóriába. Egy lelkiismeretes pillás csakis prémium minőségű alapanyagokkal dolgozik, illetve rendszeresen vesz részt képzéseken, ezért meg kell fizetni a szakértelmét és az idejét is.

Szempilla stylistom és sminkesem, aki a szakmában Abi Makes Beauty néven vált ismertté, elárulta, miért fontos, hogy megfelelő szakembert válassz, továbbá részletezte, hogyan kell karban tartani az épített szempillát.

"Egy jó pillás látja, milyen súlyú, ívű és hosszú szempillát bír el a természetes pillaállományunk, tehát nem kell attól félnünk, hogy pusztán az épített tincsek viselése kárt tesz benne. A felvitt ragasztó mennyisége is meghatározó, mivel ezzel is plusz súlyt helyezhetünk a pillákra, esetleg károsítva azokat. Emellett az is fontos, hogy a pillásunk helyesen készítse elő a szempillát, és eltávolítsa a lenőtt pillákat. Nem szakszerű felvitel esetén a szálak összeragadhatnak, ami fájdalmat, gyulladást és a természetes pillák elvesztését okozhatja.

A szempillákat bizonyos időközönként szükséges tölteni, mivel természetükből adódóan hullanak, akárcsak a hajunk. A töltések között eltelt időt sok minden befolyásolhatja, de legfőképp a saját pillánk váltási ciklusa, illetve az, hogy hogyan kezeljük, viseljük a szempillát. Általában 3-4 hetente járnak töltésre a vendégek, feltéve, ha mindkét fél részéről adottak a feltételek.

A helyesen felapplikált pillákról az első pillanattól kezdve gondoskodnunk kell. Ez egy csapatmunka, melyben a vendég és a szakember egyaránt részt vesz.

A felhelyezés során a használt ragasztótól függően 24-48 óráig nem szabad, hogy víz, gőz, pára, nedvesség érje annak érdekében, hogy végbemehessenek a megfelelő folyamatok.

Ezen felül szintén kerülendő a napozás és szolárium használata. A 24-48 óra letelte után is van mire figyelnünk! Fontos, hogy kerüljük az olajos termékeket a szemen és környékén, ide értve a szemceruzákat, akár az alsó vízvonalban is. Ha sminkelni szeretnénk, inkább használjunk por alapú szemfestékeket, pl. tus esetén is kiváló lehetőség a vízzel kikeverhető verzió.

A smink eltávolítására ne használjunk vattát, mert ez beletapadhat a pillákba, ami később nagyon kényelmetlen lehet. Sokan az épített pillára is használnak két töltés között spirált, ezt szintén nem ajánlanám.

Kerülendő a szem dörzsölése, a szempillák tépkedése, alvásnál pedig lehetőleg igyekezzünk nem a párnába fúrni fejünket! A sminkünk lemosásához és pilláink mindennapos tisztításához elengedhetetlen a szempilla sampon, melyet nyugodtan használhatunk a szennyeződések és elhalt hámsejtek eltávolítására. Fontos, mert ezzel elkerülhetjük az esetleges szembetegségeket, illetve az atkák elszaporodását.

Természetesen számos más dolog is közrejátszhat a tartósság kapcsán, amikre néha nem is gondolnánk, mint pl. hormonális változás a testben (terhesség, pajzsmirigy), bizonyos gyógyszerek, olajos szemhéj, esetenként szemforma, amelynél a szemhéj rálóghat a pillatőre, az arcápolási rutinunk, vagy éppen a sminkünk.

Ezért, lányok, én azt mondanám, kevés egy jó szakember a teljes siker eléréséhez, rátok is épp úgy szükség van, hogy a lehető legtovább élvezhessétek a csodás szempilláitokat."