Ünnep lehet minden reggel: Szuperszexi pink tojás

Szögezzük le: van az úgy, hogy mindegy, mit eszel, csak gyorsan. Ha már jojózik a szemed az éhségtől, nem állsz le művészkedni, mert a túlélés a tét. Na, de, van az úgy is, hogy jól esne beleharapni egy-egy műalkotásba. Sőt, nagyon ajánlott. Legutóbbi a szalámikölteményt, ezúttal a szuperszexi pink tojást hoztam nektek.

Mindjárt az elején elárulok egy titkot: valamiért ki nem állhatom a rózsaszínt. Semmiben. Sőt, olyannyira nem szeretem, hogy egyszer azt mondtam a barátaimnak, ha rajtam meglátnak valami rózsaszínt, akkor vegyék úgy, hogy csajjal is voltam. A fagyi meg jól visszanyalt, mert egyszer muszájból felvettem egy magenta önkéntespólót, kaptam is érte (hideget)-meleget a srácoktól, úgyhogy azóta többet nem mondom, hogy soha. 

El ne kalandozzak: ebbe a pink tojásba beleszerettem (csaj nékül offkorsz). Neked is garantálom, szintén csaj nélkül... Olyan ünnepi feelingje van, hogy kis híján átírtam pirosra a napot, amikor összehoztam. 

Forrás: Eli

Felkészültél? Nagy tudomány kell hozzá, kisebb főiskola! El ne rohanj, vicceltem, ennél könnyebb műalkotást ember nem hozott össze. Este kezd el, mert így reggelre csak egy mozdulatodba kerül a varázslat.

Mosd meg a tojásokat (annyit, amennyien csorgatják majd a nyálukat az asztalnál), s főzd meg keményre. Én pici sót is szoktam a vízbe tenni, de elhagyható. Közepes lángon főzd kb. 5-6 percig, mert, ha nagyon lobog a víz, akkor kipattanhat. Így is, de te legalább mindent megteszel a megelőzés érdekében. Amikor megfőtt, ötnts rá hideg vizet, amikor kihűlt hámozd meg.

Két opció van a színezéshez: veszel céklalét vagy egy üveg cékla savanyúságot. Mindkettő megfelel. 

A meghámozott tojásokat tedd egy edénybe és öntsd rá a cékla levét. Jó, ha ellepi, különben foltos lesz, aztán tedd a hűtőbe. Körülbelül 8 órát érdemes a cékalében hagyni, így reggelre pöpec lesz.

Forrás: Eli

Vágd ketté, díszítsd, amivel csak akarod (én vettem áfonyás tormát hozzá, az a lila gezemice a tetején, amit tortadíszítővel nyomtam oda) és nézd a szemeket, fejeket, amikor tálalod!

Pink tojásForrás: Eli

Brillant, mondaná a művelt francia, én meg csak annyit teszek hozzá:

Bon appétit és au revoir,

Miss Oeufs roses