Ünnep lehet minden reggel: Szalámiköltemény

Szögezzük le: van az úgy, hogy mindegy, mit eszel, csak gyorsan. Ha már jojózik a szemed az éhségtől, nem állsz le művészkedni, mert a túlélés a tét. Na, de, van az úgy is, hogy jól esne beleharapni egy-egy műalkotásba. Sőt, nagyon ajánlott.

A Mona Lisa rágós, a Dávid-szoborba beletörne a fogad, szóval nem ezekre gondoltam.

Mesélik, hogy az ételköltemények esetében nem kell számolgatni, mert ugyan valóságos kalóriabombák, de nem a testünkben robbannak, hanem a lelkünkben. Szóval, tessék szépen etetni a láthatatlan motorunkat is.

Forrás: Eli

És alkotni. Pár perc az egész, de utána turnézhatsz vele hetekig, mert nemcsak téged dob fel a látvány, hanem azt is, aki nézi.

Rámold ki a hűtőből a téli- és egyéb szalámikat (parizerrel, sonkával nem próbáltam, de lehet, hogy az sem omlik össze).

Kapj elő többféle poharat (ez azért fontos, hogy különböző méretű és formájú alakokat kaphass), a lényeg, hogy ne legyen túl mély.

Kezdd el pakolni a szeleteket körbe, óvatosan nyomd oda a széléhez.

Forrás: Eli

Fordítsd le a poharat a tányérra, picit igazítsd meg a szirmokat, és emeld le róla a poharat.

Forrás: Eli

Hoppá!

Forrás: Eli


Én megdöntöttem az összevissza futkosás világcsúcsát örömömben. Te?
Au revoir,
Miss Brulée