Húsvét plusz kilók nélkül? Meg tudod csinálni! Mutatom, mire figyelj!

Füstölt sonka, töltött húsok, ínycsiklandó tojásételek, friss ropogós kenyér, fonott kalács - ahogy leírtam a húsvéti ételek listáját szinte érzem, hogy híztam. Hogyan ússzuk meg az ünnepet plusz kilók nélkül?

Ne edd túl magad

Tudom, hogy isteni a nagyi kalácsa, és az anyukád is a kedvenc ételeiddel kedveskedik, de tarts mértéket. Ha hajlamos vagy nagy adagokat megenni egyszerre, akkor most legyél határozott, és oszd fel a tetemes mennyiséget legalább két étkezésre. Ezzel a módszerrel rengeteg felesleges kalóriától kíméled meg magad.

Forrás: Giphy

Tarts szünetet

Nehéz ellenállni mikor egy egész terülj-terülj asztalkám arra vár, hogy bekebelezzék, de Te maradj erős, és tarts legalább három óra szünetet az evések között. Ne nassolj, ne falatozz, ne kóstolgass!

Egyél lassan

Az ünnepek alatt végre van idő egy kicsit lassítani. Nem kell időben ébredni, nem kell sehova rohanni. Lassíts akkor is, amikor eszel. Élvezd ki az ételek ízét és illatát, rágj meg alaposan minden falatot. Mivel a teltségérzetet csak 20 perc után érzékeljük, így ha kényelmesen falatozol, kevesebb ételt fogyasztasz majd.

Igyál mielőtt eszel

Ha legalább 2-3 deci vizet iszol az étkezés előtt, akkor eléggé eltelítődsz ahhoz, hogy már ne kívánd akkora mennyiségben az ennivalót.

 

Forrás: Youtube

 

Ne felejts el mozogni

Végre itt a jó idő, használd ki! Ha nincs kedved megerőltető edzésekhez, akkor menj sétálni vagy kirándulni, tedd rendbe a kerted. Jó ötlet és a kalóriákat is falja, az ebéd utáni könnyű tekerés valahol sík terepen, a szabadban.