Muffinsütő újragondolva

Ha azok közé a kalandorok közé tartozol, akik nem csak a hűtőt és a kukát nyitogatják a konyhában, esetleg vagy annyira bátor, hogy már összedobtál ezt-azt a gáz fölött, akkor van egy jó hírem: ilyen könnyedén sosem léphetsz szintet, mint ezzel az apró trükkel.

Sőt, garantálom: akkora ujjongást váltasz ki bárkiből, akit meglepsz vele, hogy az ebédlőt összetéveszted a vörös szőnyeggel, és elkezdesz interjút adni.

No, de haladjunk sorban. Van otthon muffinsütőtök? Ha van, porold le, ha kaktuszokat neveltél benne, takarítsd ki, ha nincs, az tarthatatlan. Na jó, akár kölcsön is kérheted, de a legegyszerűbbet már 3500 forintért beszerezheted.

Felkészültél? Annyira nem kell. Mondom a legkönnyebbet:

Forrás: Eli

A formákat finoman kikened margarinnal vagy vajjal, beleütöd a tojásokat (ha épp egyedül élsz, vagy főpróbát tartanál, azért 12-őt vagy 24-et ne tölts meg), só, bors, majd egy kis reszelt sajt a tetejére. A sütőt alul-felül verzióban 190-200, légkeverésesben 180 fokra előmelegíted, bedobod, és pár perc múlva, amikor a sajt már kezd barnulni a tetején, edényfogóval vagy szilikonkesztyűvel kiveszed. A látvány egy dolog, az íze is elképesztő. És legyen bármilyen irigy, aki eszi, ezt nem lehet letűkörtojásozni, mert nem az, és kész.

Forrás: Eli

És innentől kezdve a képzeleted szab határt a muffin-költeményednek. Az alap mindig ugyanaz, kikened, aljára bacont szórsz és apró kockára vágott paprikát, vagy felvered a tojást és abba szórod bele ezeket, majd beleöntöd a formákba, rád van bízva.

Forrás: Eli

Vagy... A tortilla lapot ujjnyi csíkokra vágod, feltekered, mint anno a gyurmát, és azt teszed a formába. Picit kiereszt, mint a rózsaszirom, majd erre ráöntöd a felvert tojásos masszát, sajttal hinted a tetejét. Ezt is elég max. 10 percig sütni az előmelegített sütőben.

Forrás: Eli

Tetézheted a helyzetet, ha a kikent formákba kockára vágott leveles tésztát teszel, azt szórod meg minden földi jóval, a tetejére sajt, picit begyűrögeted a tésztát, és mehet is a sütőbe. Itt mindig a leveles tészta csomagján látható sütési tájékoztatót kövesd.

Forrás: Eli

Egyszerű, látványos, és nem lehet elrontani, sem megunni. A dicséretekről nem is beszélve. Tádádádám, ott gurul a vörös szőnyeg. Interjúzol már?

I'll be back, de ne vedd fenyegetésnek...

Miss Kápkék