Kidolgozott izmok, szép gyakorlatok a testépítő és fitnesz MEFOB-on

Három kategóriában rendezték meg idén a testépítő és fitnesz MEFOB-ot, melyen kilenc egyetem tíz hallgatója vett részt. A női fitnesz és bikini fitnesz, valamint Men's physique kategóriában az adott szakág kiválóságai vetélkedtek egy nagyon jó hangulatú versenyen, hiszen nemcsak a MEFOB-ot, hanem a magyar bajnokságot is most rendezték.

A nők fitnesz (két részből áll a verseny, előbb egy akrobatikus és táncos elemekből álló produkciót kellett bemutatniuk a résztvevőknek, majd pedig egy testfordulóval mutatták meg a zsűrinek a kategóriában elvárt fizikumukat) kategóriájában két induló volt, a szakértő zsűri Széchenyi Ágnes (ELTE) teljesítményét látta jobbnak a tavalyi világbajnokságon meglepetésre ezüstérmet szerzett Ilosvay Viktóriáénál (BME)

Forrás: Fitness and Mass

A férfiaknál szintén ketten mutathatták be tökéletesre gyúrt testüket a Men's Physique kategóriában, itt Kardos Gergelynek (BCE) sikerült a legjobb formába hoznia magát, de a második helyezett Lauer Levente (MATE) is élete formájában volt, így az ezüstérem számára is arannyal ért fel.

Forrás: Fitness and Mass

 

A legnépesebb a nők bikini fitnesz kategóriája volt hat indulóval, akik egyszerre és külön-külön is színpadra álltak, hogy bemutassák a zsűrinek a kategória elvárásainak megfelelően kidolgozott izomzatukat. Ez pedig Borbély Viviennek (TE)sikerült a legjobban, aki nemcsak a MEFOB-győzelmet szerezte meg, hanem a magyar bajnoki címért járó serleget is hazavihette

Jobban örülök a MEFOB-győzelmemnek, mint az országos bajnoki címemnek

– jelentette ki, majd értékelte egész évi teljesítményét.

 Amióta a Testnevelési Egyetemre járok, az volt a vágyam, hogy aranyérmet szerezzek a TE-nek az egyetemi testépítő- és fitneszbajnokságon, és ezáltal beírjam magam az intézmény történelemkönyvébe. A tavalyi MEFOB-on nem szerepeltem jól, mert nem az erőviszonyoknak megfelelően készültem. Utána összekaptam magam, sokat izmosodtam, jobban odafigyeltem a szárazságra, és a pózolásban is rengeteget javultam.

Második helyen Kemecsei Szonja (SZIE) zárt, a harmadik pedig Domina Fanni (METU) lett.

A teljes végeredmény itt olvasható.

Forrás: Unisport

Borítókép: Fitness and Mass