Új szárnyat kapott a sérült pillangó: kitalálod, miből készült?

Az állatprotézisek tárháza manapság szerencsére rendkívül gazdag, a 3D-nyomtatott póttestrészektől kezdve a legmodernebb fémekből készült művégtagokig rengeteg lehetőség áll az orvosok és pácienseik rendelkezésére.

Kapott már műuszonyt delfin, szereltek csőrprotézist pórul járt madarakra, és még olyan hatalmas állatoknak is készítenek szükség esetén tökéletesen funkcionáló műlábat, mint az elefántok, a zsiráfok vagy a lovak. Láttunk már élethű 3D-nyomtatott farokkal élő aligátort, de sérült úszóhólyagú aranyhalat is, akinek a gazdája különleges ejtőernyőcskét eszkábált házilag, hogy kedvence ne süllyedjen az akvárium aljára.

Mint láthatod, bizonyos helyzetekben nem csak professzionális keretek között lehetséges a bajba jutott állatok rehabilitációja. Egy kaliforniai lány a TikTokon osztotta meg törött szárnyú pillangója történetét, akit egy darab madártoll és némi ragasztó segítségével gyógyított meg.

A kis rovar a rendszeres gyakorlásnak köszönhetően pár hét alatt hozzáedződött új pótszárnyához, és egy nap olyan energikusan szállt tova, hogy megmentője, Dahlia úgy hitte, soha többé nem látja viszont.

Egy nap azonban szerencsére megpillantotta őt a kertjében, és örömmel konstatálta, hogy kreatív megoldása működött, hiszen a pillangó boldogabban és egészségesebben röpködött virágról virágra, mint valaha.

Te segítettél már bajba jutott állaton? Ha igen, kíváncsian várjuk a történetedet kommentben.