Napjaink legnépszerűbb zarándokútja, az El Camino

Van, hogy elakad az ember, fogalma nincs "merre tovább, melyik úton", mi a következő lépés, mit kezdjen az életével. Viszonylag normális állapot ez, mely időnként mindannyiunk életében eljön, okozva némi fej- és "lélekfájást". Van, akinek elég, ha ilyenkor jár egyet, másoknak ennél valamivel nagyobb sétára van szükségük. 

Jeruzsálem és Róma után Santiago de Compostela a keresztény zarándoklatok harmadik legfontosabb célpontja, szerepe pedig akkor vált kiemelkedővé, amikor a középkorban ellehetetlenültek a Szentföldre tartó zarándoklatok. A Szent Jakab-útként is ismert zarándokutat, melynek jelvénye a fésűkagyló, amelyet az út mentén leginkább fákra, kerítésre, kövekre felfestve láthatunk, 1993-ban nyilvánították az UNESCO világörökség részévé. 

Camino de SantiagoForrás: Shutterstock.com

Santiago de Compostelába négy főbb útvonal vezet - Via Podiensis, Via Lemovicensis, Via Turonensis, Camino Francés -, ezeket azonban más kegyhelyekre tartó utak is keresztezik. Ha rászánod magad az El Caminóra, légy nagyon felkészült, mert a főbb utak hossza 800 és 1000 kilométer között mozog! Bármelyiket választod, az több száz kilométer sétát jelent majd, ami fizikailag és mentálisan is nagyon megterhelő lehet.

Hogy mennyi idő alatt jutsz el a célig, leginkább rajtad múlik, de nagyjából 20 nap és 6 hét közötti idővel számolj!

A teljes cikket az Unilife oldalán találod meg. Zarándoklatra fel! :-)