Ismerkedj meg a legfrissebb lámpatrendekkel!

Ősszel különösen fontos, hogy otthonunk megvilágítása kedvünkre való legyen, hiszen a napsütéses órák száma egyre csökken, a sötét, borongós idő pedig hosszú távon sokaknál tartós hangulatromlást idézhet elő.

Cikksorozatunk első részében a Bonami segítségével bevezetünk az idei lámpadivat rejtelmeibe, később pedig abba is beavatunk, hogyan alkalmazhatod ezeket az ismereteket otthonod felfrissítésekor, csinosításakor.

Forrás: Bonami

Füstös hatású üveglámpa

A füstös tónusú üveglámpák elegánsak, stílusosak és egyben újszerűek is. A szürke és színes üveg finom vonalaiban van valami szokatlan, ami egyedivé teszi a belső teret.

Forrás: Bonami

A borostyán különböző árnyalatai meleg benyomást keltenek, ezek is trendinek számítanak idén ősszel. A színárnyalatok között nagy a különbség, így különösen oda kell figyelni, hogy passzoljanak az adott szoba stílusához. Az üvegcsillárok a nappaliban vagy a hálószobában néznek ki a legjobban, modern vagy glamour díszítéssel kiegészülve.

Forrás: Bonami
Forrás: Bonami

Lámpa természetes anyagokból

2021 legnagyobb trendjei között dobogós helyen szerepelnek a gyengéd, természetes anyagok, melyek bármely stílusú otthon számára tökéletesek. A bambusz, rattan, juta, parafa vagy a fa egyre népszerűbbek.

Forrás: Bonami

Minimalista, indusztriális stílusú lámpatestek

Az ipari stílusú lámpák esetében két fő elvnek kell érvényesülnie: az egyszerűségnek és a praktikumnak. Nem lőhetünk mellé, ha fő világításként szürke vagy fekete árnyalatú fém függőlámpát választunk. Ha szeretnénk egy kis színt is vinni a belső térbe, azt sárga, piros vagy narancssárga fénnyel érhetjük el.

Forrás: Bonami

Válasszunk kisebb függő-, álló- vagy asztali lámpákat, hogy meg tudjuk világítani a munka- vagy az étkezőasztalt! Csak a képzeletünk szabhat határt, így akár reflektorok inspirálta vagy műhelyből származó lámpákat is választhatunk, illetve nagyon kedvelik manapság a minimalista izzókat is.

Forrás: Bonami

Dekoratív kültéri világítás

Nem szabad megfeledkeznünk a szabadtéri világításról sem! A fényfüzérek és a különféle lámpák rendkívül népszerűnek számítanak az erkély, terasz vagy kert díszítésénél. A fényfüzérek remekül mutatnak a terasz mennyezetén vagy a fák között. Akár családunkat szeretnénk meglepni, akár születésnapi bulira készülünk, ezekkel a szépségekkel utánozhatatlan hangulatot hozhatunk létre. A dekoratív napelemes lámpák és a könnyű, hornyolt dekorációk az ülőbútorok köré is ideálisak.

Forrás: Bonami

Neonfeliratok és -dekorációk

A neonfények a 20. század eleje óta díszítenek éttermeket, bárokat és más épületeket. Napjainkban azonban már otthonunkban is megtalálhatjuk őket. Erősségük abban rejlik, hogy nagyon jól kombinálhatóak: felpezsdítik a nappalit, sőt, akár az étkezőt is.