Meghalt a mobilod? Adományozd az állatok javára!

Gondoltad volna, hogy már egy ilyen apró hozzájárulással is segíthetsz megóvni a veszélyeztetett tájakat és azok lakóit?

Forrás: Leonardo Spencer - 123RF

A legtöbb háztartásban bizonyára hevernek a fiókok mélyén olyan működésképtelen, vagy régebbi gyártású mobiltelefonok, laptopok, tabletek, GPS-ek, fülhallgatók vagy kamerák, illetve azok tartozékai, melyeknek előreláthatólag senki nem fogja többé hasznát venni.

Tudtad, hogy ezek előállításához szükség van koltán ércre, pontosabban egy abból nyert fémre, a tantálra? A koltánt leginkább Afrikában, veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák gyakran illegális, embertelen kényszermunka és a környező közösségek terrorizálása árán.

A Jane Goodall Intézet a "Passzold vissza, tesó!"  kampány keretében arra kéri azokat, akik rendelkeznek a fentebb felsorolt "elektronikai ereklyékkel", hogy ahelyett, hogy a kommunális szemetesbe selejteznék,

dobják azokat a kijelölt gyűjtőpontokra helyezett dobozokba, ezzel is támogatva a vadállatok élőhelyének megóvását.

A már jóváhagyott gyűjtőhelyszíneket megtalálod az intézet weboldalán, illetve azzal kapcsolatban is tájékozódhatsz, hogy mit kell tenned, ha iskoládban vagy munkahelyeden szeretnél felállíttatni egy ilyen jótékonysági pontot.

Csatlakozz te is, és tegyünk együtt a természetvédelemért újrahasznosítással!