Madáretető házilag

A téli időszakban egyes madárfajoknak gondot okoz a táplálékszerzés, ezért jó, ha időben felkészülsz érkezésükre egy praktikus, stílusos madáretetővel.

Forrás: Lidia Stawinska - Unsplash

Az alábbi videók kiválasztásakor gondoltunk azokra, akik kifejezetten szeretnek barkácsolni, illetve azokra is, akiknek se idejük, se türelmük, mégis szeretnének a kis jószágok mintaszerű vendéglátóivá válni.

Kreatív és időtálló

Az alábbi etetőhöz szerezz be két szabályos falapot, egy üres üveget, egy üvegtálat, színes fafestéket spray vagy folyékony formában, építési-szerelési ragasztót, hajlítható fémhuzalokat, derékszögű faszerkezet-építő lemezeket csavarokkal, illetve kézi fúrót! Kövesd a felvételen látható utasításokat!

Egyszerű, de nagyszerű

Ehhez a recepthez nem lesz szükséged másra, csak natúr zselatinporra vagy annak vega változatára, magokra, és sütiformákra. A port keverd forró vízbe (vagy készítsd el a csomagoláson megadott instrukciók szerint), add hozzá a magkeveréket, majd nyomkodd a masszát a formákba! Hagyd a hűtőben megszilárdulni, ezután tűvel fűzz a kész etetőkbe strapabíró zsinórt!